ORDU (AA) - Ordu'da özel bir lise, daha önce Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'na lig şampiyonluğu sevinci yaşatan antrenör Aydın Uğuz ile anlaşma sağladı. 

Ordu Özel Açı Lisesi Spor Kulübü Başkanı İlhan Şahin, düzenlediği basın toplantısında, antrenör Aydın Uğuz'u lisenin basketbol takımı danışmanlığı ve teknik koordinatörlüğü görevine getirdiklerini söyledi. 

Amaçlarının altyapıyı kurarak önümüzdeki yıllarda erkek takımıyla bölgesel, bayanlarda ise 2. Lig'de mücadele vermek olduğunu belirten Şahin, "Bunu gerek altyapı antrenörlerimiz, gerek Aydın hocamız, gerekse sporcularımızın katkılarıyla başaracağımıza inanıyorum. Yakalayacağımız başarılar ile Ordu halkının basketbola ilgisini daha çok çekerek, şehirle bir bütün olmayı hedefliyoruz. Basketbol takımımızı, şehrimizi ve okulumuzu Türkiye'ye duyurma gururunu Allah bize nasip etsin" diye konuştu.

Uğuz ise tecrübelerini yansıtmak istediğini vurgulayarak, "Ordu'da çalışmak nasipte varmış. Değerli bir teklif gelince kabul ettim. Çok kısa sürede güzel işler yapılmış. Ben de elimden geldiğimce tecrübelerimi, faydalı bir şekilde yansıtmak istiyorum. 1. Lig seviyesinde kulüplerde kondisyoner aldırmak için çok uğraşıyoruz ama burada kondisyoner var. Her şey mükemmel. Bayanlarda 1. Lig'e takım yapmak daha kolay. Erkeklerde ise 10 milyon dolarlara ihtiyaç oluyor. Hep beraber bunu başaracağız" diye konuştu.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nı 2009-2010 sezonunda şampiyon yapma mutluluğunu yaşadığını anımsatan Uğuz, Ordu'ya da başarılı olmak için geldiğini sözlerine ekledi. 

Öte yandan Uğuz, sezon başında Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Orduspor ile anlaşmış, ancak yaşanan yönetim değişikliğinin ardından görevinden ayrılmıştı.