SAMSUN (AA) - Terme Kaymakamı İlyas Gün ile Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme Devlet Hastanesinin yeni hizmet binası inşaatında incelemelerde bulundu.

Başkan Kul, aralık ayında geçici kabul için başvurunun yapılacağını belirterek, "Terme'mize çok modern ve 120 yataklı bir hastane kazandırıyoruz. Bu hastanenin en güzel özelliklerinden biri de belirtilen tarihten 6 ay önce bitirilecek olması" dedi.

Aralık ayının 10'u gibi geçici kabulü için başvuru yapılacağını, gelecek yıl mayıs ayında da devlet hastanesinin taşınmasının tamamlanacağını düşündüklerini anlatan Kul, "Termeliler artık hizmeti burada, modern binada almaya başlayacaklar. Bu binanın yapının hızlı tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaymakam Gün de hastane binasında yaptığı incelemenin arından, 16 bin metrekare alanda daha güzel ve modern bir imkanla insanlara hizmet verileceğini kaydetti.

İnşaatına 2013 yılında başlanan 120 yatalı Terme Devlet Hastanesi yeni hizmet binası 16 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek.

Hastanede 20 poliklinik, 10 diş ünitesi, diş laboratuvarı, 10 yataklı diyaliz, merkezi laboratuvar ve görüntüleme sistemi, güneş enerji sistemi, 150 araçlık otopark, 106 kişilik konferans salonu, yeni doğan ve yetişkin yoğun bakım servisi, 4 normal 1 acil ameliyathane bulunacak.