Ceyhan Belediye Başkanı ve MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, kadınların başta yerel yönetimler olmak üzere siyasi hayatta daha fazla yer almaları gerektiğini söyledi.

Uluslar arası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Adana Kulübü “Kent Yönetimi Ve Kent Planlamasında Kadınlar” paneli düzenledi. Adana Seyhan Oteli’nde gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak Ceyhan Belediye Başkanı ve MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Ali Uğur Akbaş, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ve MHP Yüreğir Belediye Başkan Adayı Yücel Bayram katıldı.

BPW hakkında yaptığı kısa bilgilendirmenin ardından panelin açılış konuşmasını yapan BPW Adana Kulübü Başkanı Ayça Katlav, bu toplantının kadınların sorunlarını tartışmak için iyi bir fırsat olduğunu düşündüğünü dile getirerek “Bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten çalışma hayatına kadar her alanda kadınların büyük çaba ve başarılarına şahit olmaktayız. Kadınlarımızın sosyal, siyasi ve ekonomik hayatın içinde hak ettikleri yerlere, layık oldukları mevkilere gelmeleri vazgeçemeyeceğimiz bir hedef olmalıdır. Bunun için de hepimize büyük görevler düşmektedir. Özellikle İşkadınlarımız yakaladıkları başarılarla kadınlarımıza örnek olmalıdır. İşkadınlarımızın açmış olduğu bu yolda daha birçok kadınımızın da başarıları gelecektir. Buna yürekten inanıyorum. Bana göre yerel yönetimler yaşam çevremizle ilgili olarak mekânsal, toplumsal, sosyo kültürel, ekonomik, tüm ortak gereksinmelerimizi karşılamayı, ortak sorunlarımızı çözmeyi amaçlamalıdır. Yaşadığımız kent Adana’ya baktığımızda çeşitli sorunlarla her gün yüz yüze geliyoruz. Çarpık kentleşme, hava kirliliği, trafik sorunu, kentin temizliği bunlardan sadece bazıları. Peki, bunların ışığında yerel yönetimler ve kent yönetiminde kadının yeri ve rolü nasıl olmalı? Bu soruların yanıtını adaylardan alacağız. Kendilerini şimdiden teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz” dedi.

İŞKADINLARIMIZA ÇOK BÜYÜK GÖREVLER DÜŞMEKTEDİR

Sözlü ise, yaptığı konuşmada kadınların başta yerel yönetimler olmak üzere siyasi hayatta daha fazla yer almaları gerektiğini vurgulayarak “Üç dönemdir Belediye Başkanlığı yaptığımız Ceyhan’da kadın meclis üyelerimiz hep vardı, çünkü onların fikirleri bizim için çok önemlidir. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak meclisimizde kadın meclis üyelerine mutlaka yer vereceğiz. Kadınlar toplumun en önemli bireyleridir. Kadınlarımız bizler için ana’dır, eş’tir, kızımızdır, kardeşimizdir ve hayatın her anında hayatın olmazsa olmazlarıdır. Bunu bir siyasetçi olarak değil, toplumun bir ferdi olarak bir kardeşiniz olarak tüm samimiyetimle söylüyorum. Kadınların daha fazla hak ve yetkilere sahip olması, hayatın her bölümünde daha çok katılımcı bir rol takınmaları hem doğaldır, hem mecburidir hem de doğru olanı budur” diye konuştu.

Kadınlara yönelik saldırıların, şiddet uygulamalarının, taciz ve tecavüz vakalarının endişe verici bir şekilde arttığının da altını çizen Sözlü, “Kadınlara uzanan kirli ve kanlı ellerin kırılıp atılması ve katillere hak ettikleri cezaların verilmesi için vakit geçirilmeksizin ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Son yıllarda kadınlarımızın muhatap olduğu ve bizleri son derece kaygılandıran insanlık dışı muamelelerin tamamen yok edilmesi için başta siyasi sorumluluk sahipleri olmak üzere herkes üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmelidir” şeklinde konuştu.