Yozgat’ta büyükbaş hayvanların kayıt altına alınıp, küpelerinin takılması işlemi Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine verildi.
Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, 2011 yılında yürürlüğü giren yönetmenlik uyarınca geçtiğimiz yıl Yozgat il genelindeki tüm sığır cinsi hayvanların küpelerinin takılıp, kimlik verilerek kayıt altına alınması işleminin geçen yıl Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliğine verildiğini hatırlattı. Sözleşmenin 31 Aralık 2014 tarihinde sona erdiğini kaydeden Özdemir, 2015 yılındaki işlemlerin yürütülmesine yönelik gelen tekliflerin değerlendirilip, bu yıl yine Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine verilmesinin uygun bulunduğunu söyledi.
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da büyükbaş hayvanların kayıt altına alınıp, küpelerinin takılması işlemlerini yürütecek olan Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği adına Birlik Başkanı Hacı Selvi, Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir hazırlanan protokolü imzaladı. İmza töreni sonrasında Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği adına sahada görev yapacak olan 26 personele eğitim verildi. Eğitimde uygulayıcılara yetiştiricilerin mağdur edilmemesi amacı ile hali hazırdaki kanun ve yönetmelikler, kayıt sistemleri, buzağı tespitleri, destekleme, sahada karşılaşılan problem ve çözüm önerileri hakkında bilgi verildi.