Eski köye yeni adet getiren yaklaşımını bankacılığın her alanına taşıyan ING Bank, esnaf ve sanatkarlara yönelik özel bir destek paketini TESK işbirliği ile hayata geçirdi. TESK ile ING Bank arasında imzalanan protokol yaklaşık iki milyon esnafa nefes aldıracak.
ING Bank, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ile imzalanan protokol ile birlik üyesi esnafa yönelik çok avantajlı bir destek paketini hayata geçirdi. Maslak’taki İNG Bank Genel Müdürlüğü’nde yapılan imza törenine, ING Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, ING Bank KOBİ Bankacılığı ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan Yılmaz’ın yanı sıra TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Başkanvekilleri Fevzi Apaydın, M. Burhan Aksak ile oda, birlik, federasyon ve konfederasyon yöneticileri katıldı.
ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay ile TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken arasında imzalanan protokol kapsamında TESK üyeleri taksitli kredi, KMH, şirket kredi kartı, çek karnesi gibi ürünler için hazır kredi paketinin yanı sıra 24 aya varan vadelerle işletme sermayesi, 48 aya varan vadelerle taşıt kredisi ve azami 60 aya varan vadelerle işyeri kredisi gibi olanaklardan avantajlı faiz oranları ile yararlanabilecek.
ING Bank ve TESK arasında imzalanan protokol ile iki milyona yakın TESK üyesi, ING Bank’ın çok özel koşullar ve avantajlar içeren esnaf paketinden yararlanabilecek. TESK protokolü çerçevesinde hazırlanan esnaf paketi, ING Bank uzmanları tarafından farklı sektörler ve meslek gruplarının ihtiyaçları değerlendirilerek oluşturuldu. Bu kapsamda, her meslek grubu için öncelikli ihtiyaç olan nakit akışına uygun finansman çözümleri geliştirildi.
“ALTI MİLYON ESNAF VE SANATKARA ULAŞACAĞIZ”
İmzalanan protokolle ilgili değerlendirmede bulunan ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, “ING bank olarak, şeffaf ve sorumlu bankacılık anlayışını benimseyerek müşterilerimize hayatlarını kolaylaştıracak çözümler sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. TESK ile imzalamış olduğumuz bu protokol kapsamında 1.6 milyon esnaf ve sanatkarımıza ulaşacak olmaktan ve finansman desteğimizle daha hızlı ve dengeli bir şekilde büyümelerine katkı sağlayacak olmaktan dolayı çok mutluyuz. Esnafımızın finansmana kolay ve hızlı ulaşmalarını sağlamak için faaliyet gösterdikleri sektöre ve nakit akışlarına uygun vade ve faiz oranları uygulamaya özen gösteriyoruz. Aynı zamanda akıllı finansal kararlar almaları için bilgi ve tecrübelerimizi hizmetlerine sunuyoruz. ING Grubu olarak, 40 ülkede bankamız bulunuyor. Bu nedenle uluslararası ticaretle uğraşan firmalara da danışmanlık sağlıyoruz. Bugüne kadar sunmuş olduğumuz bu hizmetlerle esnafımızla yakın bir ilişki kurduk. Bu işbirliği sonrasında ilişkimizin daha da güçleneceği ve esnafımızın ING Bank’ı ana bankası olarak konumlandıracağını düşünüyoruz” dedi.
“ESNAFIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRAN ÇÖZÜMLER SUNUYORUZ”
ING Bank KOBİ Bankacılığı ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan Yılmaz esnafa daima destek olacaklarını belirterek, “ING Bank’ın Türkiye ekonomisinin temelini teşkil eden esnaf ve sanatkarlara daima destek olmaya devam edeceğinin altını çizdi. ING Bank olarak, KOBİ ve esnafın finansal ihtiyaçlarını sektör ayrımı gözetmeksizin karşılamak için ürün ve hizmetler geliştiriyoruz” şeklinde konuştu.
“ESNAFI ÖZEL BANKACILIK HİZMETİMİZLE BULUŞTURACAĞIZ”
TESK ile yapılan işbirliklerinin uzun süre devam edeceğini kaydeden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hem bankamız hem de esnaf için çok yararlı sonuçları olacağına inandığım bu protokolün imzalanmasıyla aynı zamanda TESK ile uzun yıllar sürdürmeyi umduğumuz güzel bir işbirliğine de imza atmış olduk. Türkiye ekonomisinin temelini oluşturan esnaf ve sanatkarlarımızın müşteri portföyümüz içinde de önemli bir yeri bulunuyor. Geçen yıl KOBİ kredilerinde yüzde 37.9 büyüme sağladık ve KOBİ’lerimize 4.4 milyar TL kaynak aktardık. Bu yıl da yüzde 51’lik bir büyüme ve 70 bin yeni küçük esnafa ulaşmayı hedefliyoruz. Esnafımızın faaliyet döngüsündeki eksik halkaları tamamlamak, ihtiyaçlarına yönelik ürün ve hizmetler sunmak, rekabet güçlerini ve sürdürebilirliklerini desteklemek hedefiyle proje geliştirmeye devam edeceğiz. Bugün imzalanan protokolle birlikte her sektörden esnaf ve sanatkarlara daha kolay ulaşacak ve onları özel avantajlı bankacılık hizmetlerimizle buluşturabileceğiz”
“BİRİKİMLERİMİZ İÇİN PARA YATIRACAĞIZ”
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise ING Bank’ın geliştirdiği destek paketlerinin, üyelerinin farklı beklentilerine yanıt verebilecek çözümler sunduğunu belirterek “TESK’e bağlı 495 meslek dalında esnaf ve sanatkâr bulunmaktadır. Bu 495 meslek dalına mensup 1.6 milyon esnaf ve sanatkarımız 3 bin 63 mesleki Oda, 82 Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve 13 mesleki federasyon çatısı altında bulunmakta ve hizmet almaktadır. Bunların tamamı konfederasyonumuza bağlı olarak çalışıp üyelerine hizmet vermektedir. Türkiye’de rekabetin akışını sağlayan kuruluşlar esnaf ve sanatkarlardır. Esnafın sözü senettir. Esnaf kendi yemediğini yedirmez, kendi giymediğini başkasına giydirmez. Sözü senet olan ahiliğin son temsilcileridir. ING Bank ile imzaladığımız bu protokol sonrasında, sadece kağıt üzerinde değil, bundan sonra sahada da birlikte olacağız. Sadece para almayacağız, birikimlerimiz için para da yatıracağız” dedi.