Süleyman KAYA-İbrahim AKTÜRK/İSTANBUL, () BAĞCILAR'da terör operasyonu sırasında baskın yapılan bir evde öldürülen Günay Özarslan'ın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Burada oturma eylemi yapan TAYAD'lı bir gruba polis müdahale etti. Biri kadın 4 kişi yaka-paça gözaltına alındı. 

Terör örgütleri IŞİD, PKK ve DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonların İstanbul ayağında, Bağcılar'da Yeni Mahalle Bülbül sokakta bir eve de baskın yapıldı. Çıkan çatışmada DHKP-C üyesi olduğu bildirilen Günay Özarslan öldürüldü. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Özarslan'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Günay Özarslan'ın ablası Güneş Özarslan ile bir grup avukat cenazeyi teşhis etmek için içeriye girmek istedi. İzinleri olmadıkları gerekcesiyle içeri alınmayan avukatlar, özel güvenlik görevlileriyle tartıştı. Güneş Özarslan ile bir avukat teşhis için içeriye alındı.
Otopsi işlemleri biten Günay Özarslan'ı Gazi Mahallesi'ne götürmek üzere Gazi Cemevi'ne ait cenaze aracı Adli Tıp Kurumu'na geldi. İçeri alınmayan cenaze aracı geri gönderildi. Günay Özarslan'ın cenazesi güvenlik gerekcesiyle aileye teslim edilmedi. Bu sırada bir grup TAYAD'lı 'Günay Özarslan ölümsüzdür' yazılı pankart açıp slogan attı. Ardından grup cenazenin aileye teslim edilene kadar oturma eylemi yapma kararı aldı. Yaklaşık 5 dakika oturma eylemi yapan gruba polis müdahale etti. Biri kadın toplam 4 kişi yaka-paça gözaltına alındı. Çevik kuvvet aracına bindirilen TAYAD üyeleri, Vatan Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğüne götürüldü. Halkın Hukuk Bürosu'na bağlı bir grup avukatın Adli Tıp Kurumu önünde bekleyişi ise sürüyor.
(FOTOĞRAF)