Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) koordinatörlüğünde faaliyet gösteren TOBB Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu ve DTSO Yönetim Kurulu işbirliğiyle organize edilen Ataman Özbay ve Fırat Çakır semineri konferans salonunda gerçekleştirildi.
Seminer öncesinde bir konuşma yapan DTSO Başkanı Fahri Çakır, gençlere tavsiyelerde bulunurken, “Kazanmak zorundasınız gençler, siz kazanırsanız ülke kazanacak. Kazanmak için üreteceğiz. Üretmeyen ekonomi, kaybetmeye, yok olmaya mahkumdur. Sizler, genç girişimciler üreteceksiniz” şeklinde konuştu.
Seminere konuşmacı olarak katılan Sağlıklı yaşam eğitmeni Fırat Çakır, hayata atılmada insanlarla nasıl iletişim kurulması gerektiğini, özel hayatta dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
Fırat Çakır, “Elin oğlu hayal kuruyor aya gidiyor, bizde bir şey yapacağınız zaman, yapamazsın edemezsin diyorlar. Yurt dışında bir hayal kurduğu zaman hayalleri var, bizim ülkemizde kurduğu zaman o hayal dünyasında yaşıyor diyoruz. Fazla uçma düşersin diyoruz. Biz hayal kuramaz hale gelmişiz ne yazık ki. Hayal kurma manyak mısın diyenlere, şöyle bir tebessüm et tamam de ama hayal kurmaya devam et” dedi.
Seminerin diğer konuşmacısı Eczacı Ataman Özbay ise, girişimcilik kariyerini kendi hayatından verdiği örneklerle anlatırken, hayatta başarılı olmak için doğru kararlar vermek gerektiğini vurguladı. Özbay, “Bana hep sormuşlardır, doğru kararların sırrı ne. Doğru kararların sırrı benim tecrübelerim. Sizin sokakta geçirdiğiniz vakitler benim çalışma vakitlerimdi. Ben anne baba parasını 8 yaşından sonra yemedim. O tecrübelerimin bir nedeni de verdiğim yanlış kararlar. Anne babalar çocuğuna yanlış yapınca kızar, ne yaparsa yapsın, o yaptığı yanlışlar onu doğruya götürür” dedi.
Konferansa Düzce Jandarma Alay Komutanı Ramazan Akça, DTSO Başkanı Fahri Çakır, Başkan Yardımcısı Mehmet Danışmaz, Meclis Üyesi Ümit Ülgen, TOBB Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cemal Aksan, Genç Girişimciler Kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Yoğun katılımın olduğu seminer programının ardından Ataman Özbay ve Fırat Çakır, katılımcıların aldıkları kendilerine ait kitapları imzaladı.