Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Sosyal İşler Birimi ekipleri, ilçe genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşarak yardım elini uzatıyor.
Bodrum genelinde vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda maddi sıkıntı yaşayan ya da sağlık sorunları bulunan ihtiyaç sahiplerini tespit eden belediye ekipleri, vatandaşlara gerekli yardımları ulaştırıyor. Vatandaşların hastaneye ulaşımlarından tedavilerine kadar barınma, ısınma ve gıda gibi temel ihtiyaçlarının giderilmesi konularında ihtiyaç sahiplerine destek olan Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Sosyal İşler Birimi ekipleri, çalışmalarını ilçe genelinde sürdürüyor.
Çalışmalar kapsamında ekipler, Gümbet Mahallesi’nde tek odalı bir evde oğlu ile birlikte yaşayan, geçimini de alzaymır hastası bir kişinin bakımını üstlenerek sağlayan kadına yardım elini uzattı. Zor şartlar altında yaşamını sürdüren bir çocuk annesi kadına sahip çıkan Bodrum Belediyesi, ihtiyaçları doğrultusunda aileye destek verdi. Çanakkale Üniversitesi’nde okuyan oğlu ile birlikte yaşamını sürdüren anne, evinde eksik olan mobilya gibi eşya gereksinimlerini karşılayan Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Sosyal İşler Birimi ekiplerine ve Bodrum Belediyesine teşekkür etti.
Bodrum’un İçmeler Mahallesi’ndeki Tersaneler bölgesinde tek başına küçük bir güvenlik kulübesinde yaşayan 67 yaşındaki eski tekne marangoz ustası yaşlı adama da, çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine harekete geçerek yardım elini uzatan belediye ekipleri, yaptıkları gerekli incelemenin ardından Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü ile irtibata geçti. Zorluk içinde yaşamını sürdüren yaşlı adam, bakanlıktan gelen yetkililer ve Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal İşler Biriminde görevli sağlık ekiplerince yapılan sağlık kontrolünün ardından tedavi ve bakımı için Muğla Abide H. Nuri Öncüer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine götürüldü.
Annesiyle birlikte Gölköy Mahallesi’nde yaşayan, yakalandığı Menenjit hastalığı nedeniyle engeli bulunan kadının evine ise soba ve yakacak yardımında bulunuldu. Maddi durumları yetersiz olan, soğuk havada ısınacak bir soba ve yakacak odunları bulunmayan aileye Bodrum Belediyesi sahip çıktı. Belediye Sosyal İşleri Birimi ekiplerinin evlerine ulaştırdıkları soba, ekipler tarafından kurulup yakılarak aileye teslim edildi. Ayrıca kışı geçirecek kadar yeterli miktarda odun yardımı yapıldı. Mutluluğu yüzüne yansıyan anne, temel bir gereksinim olan soğuk kış günlerindeki ısınma ihtiyacını karşılayan belediye ekiplerine ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a teşekkür etti.