Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig’de mücadele eden Hakkarigücü Bayan Futbol Takımı, deplasmanda Erzurum Albayrak Takımı’nı 2-0’lık skorla yenerek, Hakkari’ye mutlu döndü.

Erzurum deplasmanında oynadıkları maçı 2-0’lık skorla alarak Hakkari’ye dönen Hakkarigücü Bayan Futbol Takımı, ligde emin adımlarla ilerliyor. Hakkarigücü Bayan Futbol Takımı Teknik Direktörü Cemile Timur, ‘Hakkâri de can güvenliği yok, aileler kızlarını Hakkâri’ye gönderemez’ diyen 1. Lig kulüplerin hocalarının itirazları sonucu TFF 1. Lig’e çıkmayı hak eden takımlarının tekrar 2. Lig’de bırakıldığını söyledi. Timur, “TFF Kadınlar 2. Lig 7. Grup’ta mücadele eden takımımız, 2013-2014 sezonundaki ilk maçında deplasmanda Erzurum takımı ile yaptı. Maddi sıkıntılara rağmen bu maça çıktık. Erzurum’da oynadığımız maçta takımımız rakibini 2-0 mağlup etti. Hakkârigücü’nün en iyi oyuncularından olan, ‘Messi’ lakaplı Hatice Yaşar 5’nci ve 88’nci dakikalarda attığı gollerle takımına galibiyeti kazandırdı. Deplasmanda sezonun ilk maçını galibiyetle tamamladığımız için Hakkari’ye mutlu döndük. Bundan sonra da yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Takımımızın iki gün Erzurum’da konaklamasına yardım eden Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Cemal Şengel’e ve Başkan Yardımcısı Sabih Kayhan’a özellikle teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

Hakkârigücü Bayan Futbol Takımı Fahri Başkanı Sadrettin Güvener ise, ligin ilk maçını büyük bir moralle aldıklarını ve amaçlarının bu sezon 1. Lig’e çıkmak olduğunu belirtti.