Cumhuriyet Üniversitesi’nde rektör yardımcılığı görevini yürüten Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, 7 Haziran genel seçimlerinde AK Parti’den Sivas’tan milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
Sivas Belediyesi Sosyal Tesisleri’nden basın mensuplarını ile bir araya gelen CÜ Rektör Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, üniversitede yürüttüğü görevlerden dün itibariyle milletvekilliği aday adaylığı için istifa ettiğini söyledi.
Yılmaz,“Kısmet olursa milletvekilliği aday adaylığı için bende Sivas’a hizmet etmek istiyorum. Başta ailemle, çevremdeki arkadaşlarımla istişare ettim Sivas’a hizmet etmek için, farklı bir kulvarda yarışmak için böyle bir yola çıktık. Bu konuda önemli kazanımlarımın olduğunu düşünüyorum. Ben hayatının tamamına yakınını öğrencilik kısmı hariç Sivas’ta geçirdim. Sivas’ın sorunlarını yakinen biliyorum. Bir kısmının çözümünden hem akademik hem de idari olarak katkı sağladığımı düşünüyorum. Diğer aday adayları arasında bende yer almak istedim. “dedi.
Gelecek hafta içerisinde AK Parti’ye giderek aday adaylığı için başvurusunu yapacağını söyleyen Yılmaz, seçimin barış ve kardeşlik içerisinde geçmesini temenni etti.