Geçtiğimiz yıl yerel seçimler öncesi Eskişehir’e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini dönüş yolunda karşılayan bir vatandaşa verdiği fotoğraf sözünü yerine getirdi.
Mehmet Emin Kabalı isimli vatandaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim otobüsüyle havalimanına giderken kendisini fark ettiğini söyleyerek, aradan geçen zaman sonrasında istediği fotoğrafın gelmeyeceğini düşündüğünü ifade etti. Kabalı, "Bundan önceki yerel seçimlerde şimdiki Cumhurbaşkanımız, o dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir’e gelmişti. Geri döndüğü sırada biz de yolda ’Rabia’ tişörtleri ile kendilerini karşıladık. Hasbelkader aracın durmasını söyleyerek yanımıza geldi. Bir müddet sohbetten sonra bir isteğimiz olup olmadığını sordu. Biz de kendisine, ’Şayet Cumhurbaşkanı olursanız, Cumhurbaşkanlığı forsu ile bir fotoğrafınızı yollamanız durumunda çok memnun oluruz’ dedik. Kendisi göndereceğini söylemişti ama aradan bu kadar uzun süre geçti, biz unutmuştur diye düşündük. Ama inanın unutmamış. Cumhurbaşkanımız, hatta ’gönüllerin sultanı’ diyelim, bize fotoğrafı göndermiş” şeklinde konuştu.
“CUMHURBAŞKANI OLACAĞINI BİZ GÖNÜLDEN BİLİYORDUK ZATEN”
Olayın yaşandığı sırada Erdoğan’ın adaylık konusunda herhangi bir açıklama veya iddiası bulunmazken böyle bir isteğin aklına nasıl geldiğini anlatan Kabalı, “Bazı insanlar gözüyle ve beyniyle bakar, bazıları ise kalbiyle bakar. Biz onu kalbimizde hep gönüllerin Cumhurbaşkanı olarak gördük. Belediye başkanı adayı olurken de gönlümüzün Cumhurbaşkanı olarak sevdik. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini mutlaka kazanacağını biliyorduk. Biz onu sadece Recep Tayyip Erdoğan olarak değil, bu milletin öz evladı, kendisi ve ruhu olarak gördüğümüz için, onun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını ve kazanacağını gönülden biliyorduk” ifadelerini kullandı.
“ŞAKA OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM AMA SÖZÜNÜ TUTTU”
Kendisine posta geldiğinde arkadaşları tarafından şaka yapıldığını zannettiğini ifade eden Kabalı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güvendiğini ancak uzun zaman geçtiği için inanmakta zorlandığını şu sözlerle belirtti:
“Fotoğrafı getirdiklerinde ben şaka olduğunu düşündüm. Erdoğan verdiği sözün arkasındadır ve muhakkak bir gün yerine getirecektir. Fakat biliyorsunuz ki bulunduğumuz dönem oldukça karışık ve devlet işlerinin çok zorlu geçtiği bir dönem. Bu arada benim gibi, halktan olan birisine geçerken verdiği sözü bu kadar çabuk hatırlayıp tekrar döneceğini hiç umut etmemiştim. Ama elimize fotoğraflar geçince inanın çok mutlu oldum. Kasımpaşalı aslan verdiği her sözün arkasındadır ve bu da bunun bir teyididir.”