Apple, iOS’in yeni sürümü iOS 9.3’ü yayınladı. Şu an için beta sürümü geliştiriciler için yayınlanan iOS 9.3 bir takım yeniliklerle birlikte geliyor. iOS 9.3 ile birlikte gelen yenilikler arasında birden fazla kullanıcı desteği ve Night Shift isimli özellik yer alıyor.

Kullanıcılar Night Shift adı verilen özellik sayesinde ekranın renk sıcaklığını iPhone veya iPad’in konumuna veya zamana göre ayarlayabiliyor. Apple’ın bu özelliği kullanıma sunarak göz yorgunluğuna neden olan mavi ışık yüzeyini azaltıp kullanıcılara konforlu bir deneyim vadediyor. iOS 9.3’ü ilgi çekici kılan özelliklerden birisi de eğitim. Yeni güncellemeyle okul görevlileri bir sınıftaki her çocuk için profil oluşturabiliyor. Bu profiller herhangi bir sınıftaki iPad üzerinden erişilebiliyor. Şu an için birden fazla kullanıcı desteğinin sadece okullar için sunulacağını belirtmek gerekiyor. İleride bu özelliğin bireysel ve kurumsal kullanıcılara da gelmesi bekleniyor. Güncellemede bunun yanında yeni bir arayüze kavuşan Sağlık uygulaması da göze çarpıyor. iOS 9.3 ile birlikte gelen yeni özelliklere haberin devamında ulaşabilirsiniz.
– iOS 9.3 ile birlikte cihazınızın saat ve konumuna göre, akşam olduğunda kullanım sırasında gözlerinizi rahatsız etmemesi için ekran renkleri değiştirilir. Sabah olduğunda tekrar eski haline döner.
– Notlar uygulamasında artık parmak izi veya şifre kilidi ile güvenlik sağlanıyor. Ayrıca tarih veya alfabetik sıralama yapılabiliyor.
– Haberler uygulaması, artık takip ettiğiniz konularda özelleştirilmiş haberleri karşınıza çıkarıyor.
– Daha kullanışlı hale gelen CarPlay ile, Apple Music’te bulunan en yeni ve özel albümleri dinleyebilirsiniz. Ayrıca harita üzerinde benzin istasyonu, otopark, restoran, kahve ve diğer alanları bulabilirsiniz.

Ülke Haber