SAMSUN (AA) - Bafra İlçe Sağlık Müdürlüğünün girişimleri sonucu iş adamlarının katkısı ile yapımı tamamlanan Bafra 3 Nolu Kara Ambulansı İstasyonu ve Helikopter Pisti'nin açılışı Vali İbrahim Şahin'in katılımı ile yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Bafra İtfaiye Müdürlüğü binası yanında hazırlanan istasyon ve pistin açılışı için tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sağlık Bakanlığı’na ait 112 Acil Servis Hava Ambulansı helikopter pistine iniş yaptı. Açılışa katılanlar helikopteri inceledi.

Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, yaptığı konuşmada, "14 Ocak 2014 tarihinde başlamış olduğumuz helikopter pisti ve 112 Acil Servis istasyonunu bitirmiş bulunmaktayız. Yeni binamızın hizmet vermeye başlaması ile Samsun-Sinop karayolunda meydana gelen kazalara daha kısa sürede ulaşabilmekte, yangınlara ve sıkışmalı trafik kazalarına itfaiye ekipleri ile birlikte daha hızlı müdahale etmekteyiz” dedi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise, Bafra 3 Nolu Kara Ambulansı İstasyonu ve Helikopter Pisti'nin hayırlı olmasını diledi.

Türkiye’nin son 15 yılda aldığı mesafeyi zaman zaman hatırlatmak gerektiğini söyleyen Vali Şahin ise şunları dile getirdi:

"İnsanlar 'Almanya’dan turist gelmiş, hastalanmış, uçakla alıp götürmüşler' şeklinde konuşuyorlardı. Bakın helikopterimiz burada, şimdi biz hastalarımızı ulaşımı çok zor olan yerleşim yerlerinden alıyoruz tedavilerini vakit kaybetmeden yaptırıyoruz. Bugün burada gördüğümüz ambulans helikopterimiz ve pisti için çok katkı sağlandı ama emin olun Türkiye’nin son 15 yılda aldığı mesafeyi zaman zaman hatırlatmak gerekir."

Konuşmaların ardından, Vali İbrahim Şahin, ambulans helikopter pistine katkı sağlayan iş adamlarına plaket ve teşekkür belgesi verdi.

Bafra 3 Nolu Kara Ambulansı İstasyonu ve Helikopter Pisti Vali İbrahim Şahin ve beraberindeki heyetin kurdele kesimi ile hizmete açıldı.

Vali Şahin daha sonra, ambulans helikopter hakkında bilgi alarak ardından ambulans helikopter ile Samsun’a dönüş yaptı.