19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türk Milleti’nin yeniden doğuşunun başlangıç günüdür” dedi.
Başkan Mehmet Tahmazoğlu, 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasıyla Kurtuluş Savaşı’nın temellerinin atıldığını söylediği mesajına şöyle devam etti:
“Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra, ülkenin içinde bulunduğu kötü durumun bir kader olmadığını düşünen ve ‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına’ inanan Ulu Önder Atatürk’ün Samsun’a çıkışı, bütün ülkeye ve insanlarımıza yayılarak büyük bir mücadeleyi başlatmıştır. Bu mücadele; inanç, azim ve kararlılıkla yürütülerek eşi benzeri olmayan bir zafere dönüşmüştür. Ulu önder Atatürk bu zaferi ülkemizin geleceği olan gençlerimize bayram olarak hediye etmiştir. Çünkü gençlik, milletlerin gücüdür ve yarınlarıdır. Bu durum, özellikle bizim gibi nüfusunun büyük bir bölümü genç ve dinamik olan bir ülke açısından çok daha farklı bir boyut taşımaktadır. Bu nedenledir ki, Gençlerimizin yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek ve karşılarına çıkabilecek her sorunun üstesinden gelebilecek ölçüde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeleri şarttır. Bizler de eğitim, spor, kültür ve sanat alanlarında yaptığımız tüm çalışmalarda geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yönelik yatırımlar yaparak, imkanlar sunuyoruz. Büyük Türk Milletimizin geleceği, gurur ve onur kaynakları gençlerimiz inanıyorum ki; Ülkemizi, Büyük Önder Atatürk’ ün işaret ettiği çağdaş medeniyet seviyesine taşıyacaktır. Bu anlamlı günün 96. yıl dönümünde Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı Kahramanları şehit ve gazilerimizi saygıyla, şükranla anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum”