Kocaeli’nde gerçekleştirilen Gaziantep Tanıtım Günleri’nin açılışı yapan Başbakan yardımcısı Fikri Işık, Gaziantep’i överek, “Çalışkan insanların şehridir Gaziantep” dedi.

Kocaeli’nde 6 - 15 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenen Gaziantep Tanıtım Günleri açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Gaziantep’e övgü yağdırdı. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Türkiye’nin her şehri ayrı güzel. Türkiye’nin her bir nefesi inanın, o kadar güzel. Zaten bizi birlikte Türkiye yapan da bu güzellik. Türkiye’deki bütün yerel kültürlerinin buluştuğu şehirlerimizden bir tanesi. Bu özellikteki şehirlerimizden bir tanesi de Gaziantep” dedi.

"Gaziantep insanı çalışkan"

Gaziantep insanının çalışkan olduğunu ifade eden Bakan Işık, “Ama sadece kendisi çalışmaz, yanındakini de çalıştırır, memlekete istihdam kazandırır. İstiklal sürecindeki o mücadelesiyle Gazi olarak adlandırılmıştır. Çalışkan insanların şehridir Gaziantep. Gaziantep çalışırken yemesini de bilir. Neyi yiyeceğini iyi bilir. Ama sadece kendi yemez, yedirmeyi de iyi bilir” şeklinde konuştu.

Kocaeli protokolünden de övgü

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Gaziantep’in sanayi alanındaki önemine dikkat çekerek, “Gaziantep’in ülkemizin önemli bir şehri. Üretim şehri tıpkı Kocaeli gibi sanayi alanında çok önemli bir yeri olan şehirlerden biri. Var olan değerlerini tanıtmak paylaşmak adına bu tür organizasyonlar çok önemli. Gaziantep kültürü dünyadaki yerini de almaya başladı. Değer kazanmaya da devam ediyor. Bu etkinliklerle Gaziantep’in kültürel değerlerini görmek imkanı bulacağız” ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasında Gaziantep insanın üretkenliğine vurgu yaparak, “Gaziantep bizim, biz de Gaziantep’in. Gaziantep, üretken, çalışkan, güzel yürekli insanların şehri. Bu güzel günlerde bütün hemşehrilerimiz Gaziantep’e gidemeseler de işte Gaziantep burada. Gaziantep’in bütün güzellikleri burada. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Fikri Işık’a teşekkür

Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin ise Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın Gaziantep insanının nazarında çok özel bir olduğunu belirterek, övgüleri nedeniyle teşekkür etti.

Gaziantep’in Akdeniz ve Mezopotamya arasında gazi bir şehir olduğunu söyleyen Şahin, “Bu şehrin en önemli özelliklerinden bir tanesi üreten insanların yaşadığı bir şehir olmasıdır. Bu yönüyle Kocaeli ile örtüşen bir yanı da vardır. Ülkenin en önemli iki üretim merkezinin bir arada olmasını ortaklıklarımızı çoğaltmak adına çok önemli görüyorum” diye konuştu.

Gaziantep İl, İlçe Dernekleri Federasyonları ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Gaziantep Tanıtım Günlerinin açılışı yapılmış, Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezinde gerçekleştirilen açılışa Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın yanı sıra, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Özaygut ve çeşitli Gaziantepli dernekler ve kent protokolü katılmıştı. Konuşmaların ardından ise Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve beraberindekiler, konuşmaların ardından stantları gezmişti. Gaziantep’in sanayisi, el dokumaları, bakırcılığı gibi ögelerin birebir yaşatılacak olan tanıtım günleri 10 gün sürecek. Etkinlikler kapsamında her gün bir aktivite gerçekleştirilecek.