Nazilli Belediyesi tarafından Şirinevler Mahallesinde yapımı tamamlanan Eşref Özel Kapalı Pazar yeri kalabalık bir törenle hizmete açıldı.
Geçtiğimiz yıl Şirinevler Mahallesinde yaz aylarında yapımına başlanan Nazilli’nin 3’üncü büyük kapalı pazar yeri tamamlanarak halkın hizmetine sunuldu. Nazilli Belediye Meclisi’nde alınan karar ile Eski Belediye Başkanlarından Eşref Özel’in isminin verildiği Eşref Özel Kapalı Pazar Yeri olarak isimlendirilen pazar yerinin açılışı düzenlenen kalabalık bir tören ile hizmete açıldı.
Pazar yeri önünde düzenlenen tören Nazilli Belediyesi Mehteran Takımının sunduğu gösteriler ile başladı. Eşref Özel Pazar Yeri Açılış törenine onur konukları Merhum Eşref Özel’in eşi Levent Özel, çocukları Yardan Özel, Elhan Özel ve Alhan Özel, MHP Aydın Milletvekili Adayı Hilmi Bolatoğlu, Meclis Üyeleri, Oda Başkanları, Mahalle Muhtarları, Aydın Muhtarlar Derneği Başkanı Ertuğrul Özdemir ve Muhtar Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta ilk konuşmayı yapan Şirinevler Mahalle Muhtarı Yusuf Uysal “Mahallemize böyle bir pazar yerini kazandırdıkları için Sayın Başkanıma ve tüm Belediye yetkililerine kendim ve tüm mahallem adına teşekkür ediyorum. Aşağı Nazilli’ye gerçekten çok güzel hizmetler ile ihya eden Belediye Başkanımızdan mahalle sakinlerim adına iki konu hakkında da destek bekliyoruz. Mahalle sakinlerimiz Nazilli’nin diğer mahallelerine verilmeye başlanan doğalgazın mahallemize de bir an önce gelmesi için bize sürekli müracaat ediyorlar. Ayrıca yıkılmasının ardından henüz hiçbir harekete geçilmeyen mahallemiz için çok değerli olan Polis Okulu hakkındaki gelişmelerin neler olduğunu merak ediyorlar. Bu konularda da mahallemize vereceği desteklerden dolayı şimdiden teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Muhtar Yusuf Uysal’ın konuşmasından sonra 1977-1978 yıllarında Nazilli Belediye Başkanlığı yapmış Merhum Eşref Özel’in oğlu Yardan Özel duygu dolu bir konuşma yaptı. Yardan Özel “1978 yılında kaybettiğimiz babamızı biz çocukları tam olarak tanıyamadık. Onu kaybettiğimizde çocuk yaşlarda idik ve annem bize hem annelik hem babalık yaparak bu günlere getirdi. Bu gün burada bize çok büyük bir gurur yaşatıldı. Böylesi güzel bir hizmete çok değerli babamız Eşref Özel isminin verilmesi bizim için en büyük onurlardan biri oldu. Bizlere teveccüh gösterip bu onuru yaşatan Nazilli Belediye; Başkanı ve Nazilli Belediyesine çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Göreve geldiği günden bu yana Nazilli’de yaptıkları birçok projede ve hizmette Nazilli için bir çivi dahi çakmış olan isimler, bunun yanı sıra yapılan parklar yollar ve bunun gibi hizmet alanlarında ülke için hizmet edip bu dünyadan göç edip gidenler, özellikle de vatanı uğruna şehit olmuş kişilerin isimlerinin yaşatılması konusunda büyük özen gösterdiklerini hatırlatan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık “Bizim üzerimize düşen bu isimlerin her daim anılarak bu fani dünyada yaşatılmasıdır. Her birinden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.
Başkan Alıcık konuşmasının devamında Nazilli’ye bu güne kadar yapmış oldukları hizmetler hakkında bilgiler vererek devam ederken Büyükşehir yasasına rağmen daha bir çok proje ve hizmetle Nazilli’nin şehr-i emin-i olmaya devam edeceklerini söyledi. Alıcık “Mesai arkadaşlarımla çıktığımız yolda Allah şükür ki bugün çok farkı yerlere geldik. Bir zamanlar Nazilli bir emekli şehri halinde idi. Nazilli’yi emekli şehri olmaktan kurtarmamız lazımdı. İşte bu yüzden biz Nazilli’yi üniversite ve organize sanayi kenti yapmak için kolları sıvadık ve bu yolda çok ilerleme kaydettik. Mesela organize sanayide 14-15 tane fabrikamız faaliyette son 2 yıl içinde hepsi bitecek. Nazilli Belediyesi olarak organize sanayiye harcadığımız para 4-5 trilyon arasında bir meblağ. Organize sanayi sene 1987 de başlamış olup yıllarca bitmeyen bir yer Organize sanayi ama inanın son dönemde elimizden geldiğince bitirmiş durumdayız. Üniversite Nazilli’nin olmazsa olmazı bu saatten sonra. Üniversite olmazsa Aşağı Nazilli’yi düşünemiyordum. Hürriyet caddesinden üniversiteye indiğimiz zaman esnaflarımızı görüyorsunuz. Kafeler var yemek salonları var yurtlar var ama düne kadar orası sessiz bir mahalleydi. Bugün üniversite Nazillimize hayat vermiştir. Biz istiyoruz ki üniversite daha farklı olsun daha farklı gelişsin. Bu gün Aydın’da 100 bin örgenci olsa Nazilli bunun 40 binin almış olsa Nazillide aş ve iş ve derdine çare olmuş oluruz. Nazilli’nin Organize Sanayi ve Üniversite şehri olması önemli. Bunun için çalışıyoruz çalışmaya devam ediyoruz. 2009 yılında Belediye Başkanı olduğumdan bu yana Nazilli’ye 100 Trilyon üzerinde yatırım yapmışız. Ben iktidarın Nazilli’ye yapacaklarını şuan yaptım fazlasıyla. Fen Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Ağız Diş sağlığı, Mobese, Huzur evi 6 Köprü 6 Camii bunların hepsini yaptık. Büyükşehir yasası gelmeden önce Nazilli’nin hiç kimseye ihtiyacı yoktu. Şimdide yok Bakın Kentsel Dönüşümü de kendi imkanlarıyla yapan tek belediyeyiz. Dandalaz barajından içme suyu geliyor. Kaç kişi biliyor Nazilliye nereden içme suyu geliyor diye hiç soranınız var mı. İşte biz belediye başkanı olarak 6. ayımızda başardık bunu. Nazilli 50 yıl sonra bile su sıkıntısı çekmeyecek. İsabeyli göleti ile ilgili olarakta adımımızı attık. Bu gün Nazillide 2 şeyi düşünemezsiniz. Neyi bir Suyun olmadığını ve şehrin çöpünün temizlenmediğini. Bunlar olmazsa ne olur düşünemezsiniz bile. İnsanlar bizi sevmek zorunda değiller ama yaptıklarımızı bilsinler. Çünkü biz Nazilli sevdalısıyız. Nazilli’ye hizmet etmeye devam edeceğiz hizmet ettirmeye de devam edeceğiz” dedi.
Açılışı yapılan Pazar yeri hakkında da bilgiler veren Başkan Alıcık muhtarın en başta mahalle sakinleri için istemiş olduğu iki konu hakkında da cevap verdi. Polis Okulu’nun devlete ait bir konu olduğunu belirten Alıcık doğalgaz konusunun da büyükşehir yükümlülüğünde olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti. “Eşref Özel ismini verdiğimiz bu Tesis 6 bin m2 bir kapalı alan. 1 trilyona maliyeti olan bir pazaryerimiz. Yaptığımız pazaryerleri ile Nazilli’nin sokaklarından hijyenden uzak pazarların kurulmasını önlemek istiyoruz. Hem alışveriş yapanların hem de Pazar esnafının rahat etmesini istiyoruz. Bu gün Turan mahallesinde yapılan Pazar yeri de burası gibi olacak Turan mahallesinde yapılan pazaryeri hem Turan mahallesine hem de Cumhuriyet mahallesinin ortak kullanım alanı olacak. Nazilli’de güzel şeyler yapılıyor ve yapmaya devam edeceğiz. Nazilli her şeyin en güzeline layık. Yılmadan yorulmadan hizmetlerimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Bilal Ekinci hocanın okuduğu açılış duası ile onur konukları Merhum Eşref Özel’in ailesi ve protokol üyeleri Pazar yerinin açılış kurdelesini kesti Başkan Alıcık onur konukları Merhum Eşref Özel’in ailesine günün anısına efe heykeli ile plaket takdim etti.