20 günü aşkın süredir ekmek, su ve tıbbi hiçbir yardım malzemesinin giremediği şehirdeki yüzbinlerce insanı büyük bir felaket bekliyor. 
Rusya ve Esed rejiminin, kuşatma altında olmasına rağmen Halep'e yönelik hem kara hem hava bombardımanları devam ediyor.
Kuşatmayı ve sonrasında yaşanabilecek gelişmeleri Yeni Şafak'a değerlendiren Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu Başkanı (SMDK) Enes Abdi, “Yüz binlerce insan zorba bir diktatör tarafından felakete mahkum ediliyor. Tüm dünya, alenen işlenen bu vahşete kör ve sağır” ifadelerini kullandı.



15 TEMMUZ'U KAYGI İÇİNDE İZLEDİK
“Türkiye, son 15 yılda İslam ümmeti için umut ışığı olmuştu, ancak 15 Temmuz'da bu ışığı söndürmek istediler” diyen SMDK Başkanı Enes Abdi, “Türk milleti şanlı bir direniş örneği sergiledi. Tüm Suriye, en başından beri çıkarsız ve samimi olarak özgürlük mücadelesinde yanında duran Recep Tayyip Erdoğan'ın ve ekibinin tasfiye edilmek istendiği o kara geceyi, korku ve kaygıyla izledi. Allah Türkiye'yi ve Erdoğan'a umut bağlayan mazlumları o gece korudu” şeklinde konuştu.



HALEP EN KORKUNÇ KATLİAMI GÖRECEK
Abdi Halep'te yaşananlara ilişkinse şunları kaydetti: “Halep devrimin hep lokomotifi oldu. Darbeyi takip eden günlerde tüm güçleriyle bu önemli merkezin düşmesi için saldırı başlattılar. Şu an Seken Şebabi, Leyramon, Beni Zeyd bölgelerini ele geçiren rejim, Handarat'ta bulunan güçleri ile bağlantıyı sağlayarak şehri tamamen kuşatma altına aldı. 20 günü aşkın süredir, Kastillo geçidinin risk oluşturması sebebiyle şehre hiçbir yardım malzemesi ve insan giriş ve çıkışı yapılmadı. Kent merkezinin halen % 55'lik kısmı muhaliflerde ve 50 bin aile bu mahallelerde yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Stoklar bitti ve hayati tüketim ürünleri astronomik fiyatlara satılmaya başlandı” dedi.
Yermük, Madaya, Vear, Muaddamiye, Zebedani başta olmak üzere 25 bölgede kuşatma yoluyla katliam uyguladığına dikkat çeken Abdi, “Halep, katliam serisinin en korkunç sonuçlarına sahne olacak” değerlendirmesinde bulundu. 
Abdi, rejim, İran, Rus ittifakının kuşattığı Halep'te son 3 gündür PKK'nın Suriye koluPYD'nin de bazı Türkmen ve Arap mahallelere saldırarak başta Eşrefiye olmak üzere bazı noktaları işgal ettiğini sözlerine ekledi.

Erdoğan'ın düşmesi Esed'e müjde olurdu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe ile düşmesi Esed'in son 5 yılda alacağı en güzel haber olurdu diyen Abdi, “Suriye'de kazanmak bile Esed'i bu kadar bu kadar mutlu etmezdi” değerlendirmesinde bulundu.



Haber7