ZONGULDAK (AA) - Alaplı ilçesinde "Defne Kokan Eller" Projesi kapsamında, defne yaprağı ve fındık yağından sabun üretilecek.

Hasanlı Köyü Aşağı Abacılar Mahallesi Kalkındırma Derneği tarafından hazırlanan projenin tanıtım toplantısı yapıldı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Hasanlı köyünde düzenlenen toplantıda, Alaplı'nın el sanatları açısından çok zengin bir ilçe olduğunu söyledi.

Bu tür projelerin, devlet tarafından desteklendiğini vurgulayan Çaturoğlu, şöyle konuştu:

 "KOSGEP aracılığıyla olsun, İŞKUR aracılığıyla olsun bu tür projelere destekler her zaman var. Alaplı el sanatları açısından çok zengin bir ilçemizdir. Bizim burada eskilerden çekmen bezimiz, ağaç sandalye ve sepet yapımı olurdu. Ama şimdi bunlar unutulmaya yüz tutmuş meslek arasına girdi. Bu mesleklerin tekrar yaşatılması için İŞKUR ve Zonguldak Valiliğinin katkılarıyla önümüzdeki günlerde çalışmalar yapılacak. Bu mesleklerin yaşatılması için öncelikle yaşayan ustalar bulunarak, eğitimler verilmesi ardından üretime geçilerek ailelerimiz bunlardan gelir elde etmezi lazım. 'Defne Kokan Eller' Projesi de buna benzer bir projedir." 

Alaplı Halk Eğitim Müdürü Ahmet Uludağ ise önemli bir projenin hayata geçirileceğini belirterek, "Bu proje katılan kadınlarımıza 4 ay içinde hem uygulamalı hem de periyodik olarak sabun yapımı kursu verilecektir. Burada temel hedef, defne sabunu eğitimi ama ülkemizde defne sabunu zeytin yağıyla üretiliyor. Biz bunu burada ilk defa fındık yağıyla deneyeceğiz. Ortaya çıkan ürünü test edip, halkımızın beğenisine sunacağız" ifadesini kullandı.

Dernek Başkanı Muhammet Akyüz de kadınların aile bütçelerine katkı sağlamak amacıyla bu projeyi hazırladıklarını kaydetti.

Toplantıya, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve çok sayıda vatandaş katıldı.