Bölgesel Amatör Lig (BAL) hazırlıklarını kendi tesislerinde devam eden Muğlaspor, sezon öncesi ilk hazırlık maçını Aydın’ın 3. Lig temsilcisi Çine Madranspor ile yaptı. Yeşil-Beylazlıların Ortaköy tesislerinde oynanan maçında her iki takım da mevcut kadronun tamamına yer vermeye çalıştı.
Yeni sezon hazırlıklarına 20 Temmuz’da toplanarak kendi tesislerinde başlayan Muğlaspor Ortaköy sahasında oynanan maça hızlı başladı ve 17. dakikada Süleyman’ın attığı golle maçtan 1-0 galip ayrıldı. Muğlaspor’un ilk hazırlık maçını Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güven, Menteşe Emniyet Müdürü Murat Çiftçisoy, Muğlaspor Kulübü Başkanı Haluk Beyimoğlu, Eski Kulüp Kaşkanları Erol Kutlay, Mustafa Hükkamoğlu, Önder Kaytan ve Rüştü Gürsoy, Muğlaspor Yönetim kurulu üyeleri ve taraftarlar izledi.
Muğlaspor Teknik Direktörü Tevfik Ata Tekin, 90 dakika boyunca yaptığı oyuncu değişiklikleriyle takımındaki bütün futbolcularına şans verdi. 3. Ligde mücadele eden rakibi karşısında iyi bir futbol ortaya koyduklarını belirten Tekin, hazırlık maçlarında alınan sonuçlardan daha çok, ortaya konulan futbolun önemli olduğunu söyledi.
Çine maçı sonrası 2 gün izne ayrılan Muğlaspor’lu futbolcular pazartesi toplanarak yeni sezon hazırlıklarına devam edecekler. Hazırlık maçları serisine devam edecek olan Muğlaspor, 7 Ağustos’ta deplasmanda 3. Lige bu yıl yükselen Manisa Büyükşehir Belediye spor ile karşılaşacak.