Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde sabah saatlerinden bu yana etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Kuvvetli rüzgar nedeniyle kıyıya sürüklenerek karaya oturan bir yelkenli tekneyi sahil güvenlik ekipleri kurtardı.
İlçede sabah saatlerinde başlayan fırtına , öğle saatlerine doğru kuvvetlenerek şiddetini artırdı. Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre; güney yönünden esen rüzgarın hızının saatte 50 kilometre olarak ölçüldüğü bildirildi. Rüzgarın hızının ise gün içerisinde 60 ile 80 kilometreyi bulması bekleniyor. Kuvvetli rüzgar nedeniyle Halk plajı açığındaki 12 metrelik "Viva" isimli yelkenli tekne sürüklenerek karaya oturdu. Tekne sahibinin yardım istemesi üzerine kısa sürede bölgeye ulaşan Sahil Güvenlik ekipleri, karaya oturan tekneyi açığa doğru çekerek kurtardı.
Öte yandan fırtınayı fırsat bilen sörf tutkunlarının rüzgarla dansı renkli görüntüler oluşturdu. Bu sırada sevimli bir köpek Sörf yapanları plaj boyunca koşarak takip etmesi ve dalgaların içine girmesi gözden kaçmadı. İlçede rüzgarın gün boyunca devam Etmesi beklenirken , fırtınanın akşam saatlerinde yerini şiddetli yağışa bırakması bekleniyor.