Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya), () - ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde turistlere yönelik at safariler ilgi çekiyor. Yaklaşık 3 saat süren turlarda turistler at sırtında Patara Mahallesi'ndeki doğal güzellikleri görme imkanı buluyor.
Türkiye'nin en önemli alternatif turizm merkezlerinden Kaş'a bağlı Patara Mahallesi'nde, turistlere yönelik at safari düzenleniyor. Minibüslerle at çiftliğine getirilen turistlere usta biniciler tarafından atlar ve tur sırasında uyulacak kurallar anlatılıyor. Ardından atlara binen turistler, Patara Mahallesi'ndeki tarih ve doğanın içinde safariye çıkıyor. Dağ yolundan Patara Antik Kenti tepeden izleniyor ardından antik kentin kenarından geçilerek, Patara Plajı'nın üstündeki kum tepelerinden plajın belirli noktasına kadar iniliyor. Bölgenin caretta caretta kaplumbağalarının üreme alanı olması dolayısıyla belli bölgelere girişe ise izin verilmiyor. Verilen molanın ardından gün batımını izleyen turistler, aynı yolu takip ederek çiftliğe dönüyor.
Yaklaşık 2.5- 3 saat süren at safaride 15- 18 kilometre arası yol gidiliyor. Kişi başı 100 liraya yapılan at safariler sabah ve aksam saatlerinde düzenleniyor. At safari özellikle İngiliz, Alman ve Fransız turistlerden büyük ilgi görüyor.
At safariye katılan İngiliz John Wynn, "Patara'da tarihin ve doğanın içinde at turu yapmak tatilimin en güzel günüydü. Kumsal, atlar, doğa bir harika" dedi.
İngiliz Sue Entwistle de "Harika bir gündü. At üstünde gezmenin tadını çıkardım. Kumsalda at koşturdum. Çok eğlenceli bir gün oldu" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI