Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, 19 Mayıs ilçesinde bulunan Sarıgazel Tabiat Parkı’na 2014 ve 2015 yıllarında toplam 913 bin TL yatırım yapıldığını söyledi.
Sarıgazel Tabiat Parkı’nın 127 hektar büyüklüğünde olduğunu belirten Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, “Sarıgazel Tabiat Parkı, 19 Mayıs ilçesinde 3 kilometre mesafede olup ilçe merkezine olan yakınlığı alanın günübirlik kullanım alanı olarak kullanılması konusunda cazibesini artırmıştır. Alan ayrıca Kızılırmak Deltası’nı bütünüyle gören en güzel tepe üzerinde kurulu olması da ayrıca bir cazibe kaynağıdır. 127 hektar büyüklüğündeki alan 1995 yılında mesire yeri statüsünde tescil edilmiş olup, bakanlığımız tarafından 2011 yılında tabiat parkı ilan edilmiştir” dedi.
Sarıgazel Tabiat Parkı’na yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Kılınçer, “2014 yılı içerisinde vatandaşlara daha sağlıklı ve temiz ortamda vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla 413 bin TL yatırım yapılmış olup, saha içerisinde giriş-kontrol noktası, kamelyalar, tuvaletler, yürüyüş parkurları ve çocuk oyun parkları gibi tesisler mevcuttur. 2015 yılı içerisinde 500 bin TL yatırım yapılarak sahanın konforu daha da artırılacaktır. Alan özel müstecir tarafından işletilmekte olup, sahanın temizlik ve bakımları düzenli olarak yapılmaktadır. 2014 yılında 4 bin 500 ziyaretçi alanı kullanılmış olup, alan içerisinde yapılacak olan iyileştirmeler sayesinde ziyaretçi sayısı artacaktır” diye konuştu.