KURBAN Bayramı tatillerini İstanbul dışında geçirmek isteyenler bugün öğlenden sonra yeniden yola çıkmaya başladı.TEM'in Çamlıca İzmit arasında saat 15.00 dan sonra trafik hareketlenirken arefe olması nedeniyle yarın daha fazla yoğunluk beklendiği belirtildi.
Kurban bayramı tatilinin kamu görevlileri için idari izinlerle birlikte 9 güne çıkarılması ardından İstanbul dışında gitmek isteyenler geçen Cuma gününden itibaren yola çıkmaya başladı. Tatil trafiğindeki hareketlilik Cuma akşamından itibaren Cumartesi ve Pazar günleri de dalgalı olarak devam ederken TEM ve D-100 Karayolunda dün fazla hareketlilik olmadı. Bugün saat 15.00 dan sonra Çamlıcadan İzmit yönüne doğru hareketlilik görüldü. Aynı saatlerde de İDO'nun Gebze Eskihisar daki feribot iskelesinde de az da olsa haraketlenme oldu.
Yetkililer, bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla, bayramı İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin yola çıkmalarının birkaç güne yayıldığını bu nedenle geçen bayramlardaki kadar yoğunluk görülmediğini söyledi. Ancak dönüşün bayramın 3. ve 4. gününe sıkışacağından yollarda ve feribot iskelelerinde çok daha büyük yoğunluk görülebileceği uyarısı yapıldı.

FOTOĞRAFLI