Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Spor Toto Süper Lig'in 13. hafta maçının ardından hakemlere yönelik açıklamalarıyla dikkat çeken Mahmut Uslu'nun, disiplin kuruluna sevk edildi belirtildi.

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan ve 3-3 berabere sona eren tarihi derbi maçının ardından hakemlere yönelik açıklamalarıyla dikkat çeken sarı-lacivertli kulübün çiçeği burnundaki genel sekreteri Mahmut Uslu TFF'nin radarına yakalandı. Sporx.com'un haberine göre yaklaşık 3 yıllık bir ayrılığın ardından tekrar Fenerbahçe'de görev alan Uslu'nun açıklamalarını inceleyen TFF Hukuk Müşavirliği'nin, sarı-lacivertli yöneticiyi disiplin talimatının 37. maddesi kapsamında (Sportmenliğe Aykırı Açıklamalar) PFDK'ya sevk ettiği belirtildi.

Çirkin ve kötü tezahürattan dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevkedilen ve 1 maç seyircisiz oynama ve 80 bin tl para cezası ile karşı karşıya kalan Fenerbahçe'de genel sekreter Uslu ve kırmızı kart gören Meireles de disipline gönderilen diğer isimler oldu.

MAHMUT USLU'YA 30 GÜN HAK MAHRUMİYETİ

Karşılaşmanın ardından Mahmut Uslu'nun yaptığı, "Hakemler Fenerbahçe'nin bir golünü iki penaltısını vermedi. Türkiye'ye hayırlı olsun. Ama biz bu işin peşini bırakmayacağız. Futbolcularımızın emeklerini ve terlerini daha evvel nasıl başka nedenle çaldılarsa şimdi de şampiyonluğa giden takımımıza çelme taktılar. Ama bizi engelleyemeyecekler. Bu kadar büyük tahrik olamaz. Bu tahriklere rağmen seyircimizi kutlarız. Bu tahriğe kapılmadı. Bir gol iki penaltımızın verilmemesi hakem hatasının dışında bir şey. Bir maç katledilmiştin. Çok ayıp oluyor. Kim üstüne alınıyorsa üstüne alsın." açıklamalarını inceleyen kurul bu açıklamaları sportmenliğe aykırı açıklama olarak değerlendirerek sarı-lacivertli yöneticiyi PFDK'ya gönderdi.

Disiplin Kurulu bu sevki yerinde bulması halinde Fenerbahçe'li yönetici minimum 30 gün hak mahrumiyeti cezası tehlikesiyle karşı karşıya kalmış olacak.

MEİRELES'E 2 MAÇ

Bu arada derbi maçında rakibi Veli'ye yaptığı hareketten dolayı kırmızı kart görerek oyundan ihraç edilen Meireles ile ilgili hakem raporu da ortaya çıktı.

Portekizli futbolcuyu ciddi faulden ihraç eden hakem Cüneyt Çakır'ın raporunda futbolcunun ihraç sonrası centilmence sahayı terkettiğine yer verdiği iddia edildi. Meireles'e talimatımın 42. maddesi kapsamında 2 maç ceza gelebileceği öğrenildi.

Bilindiği gibi faule maruz kalan Beşiktaş'ın genç oyuncusu Veli Kavlak'ta Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, "Meireles bilerek faul yapmadı. İStemeden oldu, farkettiği anda da ayağırı çekti. Pozisyon sonrasında da gelip benden özür diledi." ifadelerini kullanmıştı.