Öykü Altuntaş / İstanbul, 29 Eylül () - Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, döviz kurunun etkileri ve enflasyon beklentilerindeki artıştan kaynaklanan riskleri sınırlamak için likidite politikasındaki sıkı duruşu koruduklarına dikkat çekti.

Türkiye Bankalar Birliği'nde bir sunum yapan Başçı, cari işlemler dengesindeki iyileşmenin Ağustos verisi ile birlikte belirginleşeceğini ve yıl boyunca devam edeceğini vurguladı.

Avrupa Birliği ekonomilerindeki talep artışının desteğiyle net ihracatın büyümeye katkısının da yılın ikinci yarısında artacağı öngörüsünde bulunan Başçı, "Merkez Bankası, döviz kurunun etkileri ve enflasyon beklentilerindeki artıştan kaynaklanan riskleri sınırlamak için likidite politikasındaki sıkı duruşunu koruyor" dedi ve ekledi:

"Açıklanan 'küresel para politikalarının normalleşme sürecinde yol haritası' kapsamında, yakın zamanda geniş bir tedbir paketi uygulanmaya başladı. Bu çerçevede, para politikası enflasyon görünümüne karşı sıkı, döviz likiditesinde dengeleyici ve finansal istikrarı destekleyici bir duruş sergileniyor."