Tunceli’de bir araya gelen esnaf ve farklı meslek gruplarından insanlar çözüm sürecinin devam etmesi çağrısında bulundu.
Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi tarafından Tunceli merkez Moğultay Mahallesi’nde bir kafede çözüm süreciyle ilgili toplantı gerçekleştirildi. Kent esnafı ve farklı meslek gruplarından vatandaşların katıldığı toplantıda, başlatılan çözüm sürecinin devam etmesi gerektiği dile getirildi. Toplantının düzenlenme amacına ilişkin bilgi veren Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi Eşsözcüsü Ferhat Güven, daha önce de sürecin devam etmesi için barışı haykırdıklarını belirterek, "Bizleri yüz yıllar boyu Türk-Türk, Alevi-Sünni diye ayırdılar. Bizler artık bir arada barış ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bu nedenle bu toplantıyı gerçekleştirerek yeniden barışı haykırdık. Ülkemizde, bölgemizde barış ve kardeşliğin tesis edilmesi için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kararlı şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.
Girişim Eşsözcüsü Eylem Çelik ise, esnaf ve farklı meslek gruplarıyla bir araya gelerek çözüm sürecini değerlendirdiklerini dile getirerek, "Uzun zamandır yürütülen çözüm sürecinin tıkanma noktasına gelmiş olması kadınlar, gençler, çocuklar ve geleceğimiz açısından endişe verici. Bizler bir araya gelerek çözüm sürecinin devamı için kamuoyu oluşturmayı düşünüyoruz. Bu toplantı bu anlamda son derece verimli oldu" diye konuştu.
Katılımcıların sürece ilişkin görüşlerini belirtmesinin ardından toplantı barış temennisiyle sona erdi.