AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum Teknik Üniversitesi AK Dönemin eğitimde bir hizmet abidesidir. Şehri Mübarek Erzurum’un Eğitim Şehri olduğunun en beliğ ve bariz ifadesidir. Bu şehrin 40 yıllık hayalinin gerçek olmasıdır’ dedi.
AYDEMİR ETÜ’NÜN KONUĞUYDU
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum Teknik Üniversitesi’ni ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı’yla görüştü. ETÜ öğrencileriyle gençliğe dair AK Parti öngörü ve projelerini paylaşan Milletvekili İbrahim Aydemir, gençlerin beklentilerini dinledi, tespitlerini yorumladı. Aydemir, ‘ETÜ, tıpkı Atatürk üniversitesi gibi, öğrencisi olmakla müftehir bulunduğum Sayın Hocam Rektör Yaylalı’nın önderliğinde Erzurum’un eğitimde ufuk çizgisi olma yolundadır. ‘diye konuştu.
‘AK DAVA EĞİTİMDE DE EZBER BOZDU’
AK Parti’nin ekonomik alanlarda olduğu gibi, sosyal bazda da, hayata geçirdiği yatırımlarla ezber bozduğunu, Erzurum’u yoksullukla tarife yeltenerek algı travması oluşturmaya yeltenenlere ETÜ gibi devasa hizmetlerle, Erzurum’u anlama ve okuma dersi verdiğini kaydetti. Milletvekili Aydemir, ‘AK Dava mantalitesi kendisini somut eserlerle ifade ediyor. Bu şehirde ekonomik ve sosyal alanda, haksız tarifler ve hak edilmeyen gündemlerle fay hattı oluşturmak ve bunun üzerinden siyaset yapmak isteyenlerin ise bir dikili ağaçları yok. Bu durumun özeti: ‘Onlar konuşur, AK Parti Yapar’ gerçeğidir.’ diye konuştu.
‘BİZ YATIRIM, ONLAR YOKSULLUK PAYLAŞIYOR’
Bir şehre verilen değerin, ancak ona ve yaşayanlarına hizmet vermekle olacağını, kuru ve boş sözlerin ise bir anlam taşımadığını vurgulayan Milletvekili Aydemir,’AK Dava Hareketi, Erzurum irfan ve izanına gösterdiği hürmeti Erzurum Teknik Üniversitesi gibi, ili bölgesinde eğitim cazibe merkezi yapan bir eserle kaydetmiştir. Bölgenin tek, ülkenin 7’inci Teknik üniversitesinin bu şehirde adres bulması, AK iktidarların Erzurum’a özel yaklaşımlarının sonucudur. Bu devasa yatırımları görmemek, ya da red ve inkar etmek ancak Erzurum vicdanını paylaşmayanların yaklaşımı olabilir. Dadaş feraset ve basireti, ilde hayat bulan yatırımları yok sayarak, yoksulluk edebiyatına sığınanlara 1 Kasım’da hak ettikleri cevabı verecektir.’ dedi.
ERZURUM’UN EĞİTİM VİZYONU
Beşeri sermayesiyle, yüksek değer ve ufuk şehri olan, tarihi serüveninde ilhanlı ve Selçuklu’dan Türkiye Cumhuriyeti’ne kadar yetiştirdiği abide şahsiyetleriyle maruf, mazisinde Medreseler Şehri olan Erzurum’un AK eğitim yatırımlarıyla ülke ve uluslar arası boyutta gündem oluşturduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘Biz Erzurum’a hizmet ve yatırımı layık buluyoruz. Muhalefet edenler ise yoksulluk ve sefaleti. Biz yaptıklarımızı paylaşıyoruz, onlar sükutlarını haksız gündemlerle ortaya koyuyor. Atatürk Üniversitesi ile başlayan ETÜ ile devam eden ve üçüncü üniversite seyrine giren Erzurum Eğitim vizyonu, AK Davaya muhalefet etme illetine tutulanlar anlama ve görmese de, göz kamaştırıcı bir görkemdedir’ diye konuştu.
ETÜ’YLE İFADE BULAN EĞİTİMDE AK YAKLAŞIM
Erzurum Teknik Üniversitesi yatırımının, Erzurum’un sosyal ve manevi manasıyla örtüşen bir eser olduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum’un AK Parti iktidarları döneminde kavuştuğu yüksek eğitim performans, ahenk ve ritmi, bu şehir değerlerinin ekonomi başta olmak üzere hayatın her alanında kendini ifade etmesine, ilin ülkenin en kalkınmış metropol kentleri arasına girmesine verilmiş en büyük destektir. ETÜ, Erzurum’da AK Parti tarafından canlandırılmış bir eğitim meşalesidir. Bu meşale Erzurumluluk ufkunda yürüyenlerin, dadaşlık ülküsünde birleşenlerin yolunu aydınlatacaktır.’ dedi.