BODRUM'da Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından, Halikarnas Motor Sporları Kulübü'nün ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Enduro Şampiyonası 6'ncı ayak yarışları başladı.
Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından Halikarnas Motor Sporları Kulübü'nün ev sahipliğinde düzenlenen yarışlar, Bodrum Belediye Meydanı'ndan verilen start ile başladı. 115 sporcunun kayıt yaptırdığı yarışlarda, kadınlarda 7 yarışçının katılması beklenirken 4 kadın sporcunun mücadele edeceği belirtildi. Bodrum Arena Motosiklet Parkuru'nda 7-8 Kasım tarihlerini kapsayan yarışların startı TMF Üyesi ve Halikarnas Motor Sporları Kulübü Başkanı Faysal Şefkatlioğlu tarafından verildi. Vatandaşların ilgiyle izlediği motosikletliler, Neyzen Tevfik Caddesi ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ni takiben Kızılağaç Mevkisi'ndeki parkura geçerek test turu ve sıralama turlarına katılacak.
Doğal ve suni engellerden oluşan parkurdaki 2 gün sürecek mücadele sonunda Türkiye şampiyonu belli olacak. Faysal Şefkalioğlu, fiziki ve mekanik dayanıklılığın ön plana çıkartıldığı parkurdaki yarışlarla ilgili "Enduro yarışları oldukça zor bir yarış. 30 kilometrelik parkur hazırladık. Enduro yarışları, motosikletlerle insanların doğa ile mücadelesine yönelik gerçekleştiriliyor. Bodrum yarışları da en zorlu yarışlardan birisi. Extrem test etabı için zorlu bir parkur hazırladık" dedi.
KADIN SPORCULARDA ARTIŞ
Kadın sporcuların ilgisinden söz eden Şefkatlioğlu "Kadın sporcu sayımız da giderek artıyor. Tabi hepsi her yarışa katılmayabiliyor. Ama sonuçta farklı zamanlarda yarışan kadın sporcuların artması çok önemli. Erkek yarışçıların zorlandığı bir parkurda mücadele eden kadın sporculara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Enduro yarışlarına ilk kez katıldığını belirten kadın yarışçılardan yat ikinci kaptanı olan Kübra Umay "Kazanmak değil bu parkurda yarışmak önemli. Kendimi denemiş olacağım. Yazın denizde kışın da dağlarda bu sporla ilgileniyorum" dedi.

FOTOĞRAF