ORDU (AA) - Geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden CHP 22. Dönem Ordu Milletvekili ve eski Ordu Belediye Başkanı Kazım Türkmen (73), toprağa verildi.

Altınordu ilçesindeki evinde rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Türkmen için önce  CHP Ordu İl Başkanlığı, daha sonra da Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde tören düzenlendi. 

 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, il başkanlığı binası önündeki törende yapığı konuşmada, Kazım Türkmen'in kendisine sahip çıktığını ve bunu hiç unutmayacağını söyledi.

Parlamentoda Türkmen ile aynı dönem görev yaptığını anımsatan Koç, şöyle devam etti:

"Çok açıklıkla söyleyebilirim parlamento çalışmaları çalkantılıdır. Zaman zaman sertleşir ama ben CHP'de grup başkanvekiliyken Ordu milletvekili arkadaşlarımızla gerek rahmetli İdris Sami Tandoğdu, gerek Kazım Türkmen, gerekse o dönem Enver kardeşim genç bir milletvekiliydi, Eyüp kardeşimiz, İdris Naim Şahin, Cemal Uysal vardı, hiç birisiyle en ufak bir sorunumuz olmamıştır. Parlamento kendi siyasi tartışmalarını yapar ama biraz bölge yakınlığı da olsa gerek, biliyorsunuz Samsunluyum, hiçbir sorunumuz olmamıştır. İki milletvekilimiz de 'Ordu' deyince titrerdi. İkisinin de gözleri açılırdı. 'Fındık, Ordu' dendiğinde ikisini de zapt edemezdim. Mutlaka konuşacaklar, mutlaka teklif verecekler. Ordu adına öyle bir mücadele verdiler."

Koç, Kazım Türkmen'in belediye başkanlığı döneminde layıkıyla görev yaptığını ifade ederek, "Hem de zor dönemde, 80 öncesinin o karmaşık dönemlerinde, karmaşık olan bir Ordu coğrafyasında o görevini layıkıyla sürdürdü" dedi.

 Türkmen'in sevenlerinin acısını paylaşmak için Ordu'ya geldiğini belirten Koç, Türkmen ailesine, Ordululara ve Cumhuriyet Halk Partililere sabır diledi.

Kazım Türkmen'in cenazesi, daha sonra Ulu Cami'de ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yukarıtepe Mahallesi'nde toprağa verildi.

Törene, Türkmen'in yakınları, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, CHP Ordu İl Başkanı Cemil Cebeci, eski milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İki çocuk babası Türkmen, üç dönem Ordu Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 2002-2007 yıllarında CHP'den 22. Dönem Ordu Milletvekilliğine seçilmişti.