Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği (WAPES) Başkanlığı için Türkiye İş Kurumu’nun, Güney Kore istihdam kurumlarına karşı yarıştığı seçimler sonuçlandı. İŞKUR Genel Müdür Dr. Nusret Yazıcı 2015-2018 Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği Başkanlığı’na seçildi.
Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği (WAPES) Başkanlığı için Türkiye İş Kurumu’nun, Güney Kore istihdam kurumlarına karşı yarıştığı seçimler sonuçlandı. Gerçekleşen seçimlerde İŞKUR, ilk turda ezici bir çoğunlukla 41 ülkenin oyunu alarak seçimleri kazandı. Bu kapsamda İŞKUR Genel Müdür Dr. Nusret Yazıcı 2015-2018 Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği Başkanlığı’na seçildi.
Dünya genelinde toplam 94 üyesi bulunan Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği’nin (WAPES), her üç yılda bir gerçekleştirilen ve en prestijli etkinliği olan WAPES Dünya Kongresi’nin 10’cusu, 58 ülkeden 300’e yakın katılımcıyla İŞKUR’un ev sahipliğinde İstanbul’da başladı.
Bu yıl ki genel kurul, beklenmedik sayıda üyenin katılımıyla coşku içerisinde gerçekleştirildi. Kongre mekanının İstanbul olmasıyla ayrıca hareketlilik kazanan kongre, 58 ülkenin oy kullandığı geniş katılımlı bir genel kurul toplantısıyla açıldı. Türkiye İş Kurumu’nun, Güney Kore istihdam kurumlarına karşı WAPES Başkanlığı için yarıştığı seçimlerde İŞKUR, ilk turda ezici bir çoğunlukla 41 ülkenin oyunu alırken, Güney Kore de 15 oy aldı. 1 oyun geçersiz sayıldığı seçimler sonucunda İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı 2015-2018 Dünya Başkanı seçildi.