Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nda başlayan seçim maratonu büyük bir heyecanla sürerken, sınıf başkan adaylarının yürüttüğü seçim kampanyaları gerçeğini aramayacak ölçüde gerçekleşiyor.

İki aşamalı yürütülen seçim çalışmalarında öğrenciler önce sınıf başkanlarını seçecek, ikinci aşamada ise öğrenci meclisinde görev yapacak olan sınıf temsilcileri için oy kullanacak. Seçim sandık heyecanının yoğun olarak yaşandığı sınıflardan 3. sınıf öğrencileri başkanlarını seçmek için sandık başına giderken önümüzdeki günlerde Okul Öğrenci Meclisi’ni oluşturmak için de yine sınıf temsilcilerini belirleyerek yeniden sandık başına gidecekleri öğrenildi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 3. sınıflar, yapılan başkanlık seçimlerini tamamlayarak başkanlarını seçmeyi başardı. Yürütülen heyecanlı propagandalardan geriye hazırlanan pankart ve afişler kaldı. Yürütülen propaganda çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte sandık başına giden öğrencilerin gizli oy açık tasnif esasına dayalı bir sistemle birleşik oy pusulası kullanması dikkat çekti.

Yapılan seçimlerin ardından kazanan başkanların birer teşekkür konuşması yaptığı ve arkadaşlarına vaat ettiklerinin arkasında duracakları da ifade edildi. Demokrasi kültürünün geliştirilmesinde önemli rol oynayan bu çalışmaların önümüzdeki günlerde Okul Öğrenci Meclisi oluşturulması için yürütülen seçim çalışmalarında daha etkin olarak kendisini göstereceği ve okul temsilcisi ve okul öğrenci meclis başkanı olmak isteyen öğrencilerin şimdiden seçim çalışmalarına başladığı ifade edildi.