Bodrum'a yaklaşık 3 mil mesafedeki Karaada'da düzenlenen 7'nci Karaada Şenlikleri'ne yaklaşık 300 kişi katıldı. Teknelerle bu sabah Karaada'ya gidenler, şenliklerin yapılacağı alana yaklaşık 100 metre mesafede, sahile vurmuş sadece ayağında botları bulunan çırılçıplak bir erkek cesedi olduğu fark edip, durumu Bodum Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bildirdi.

UZUN SÜRE SUDA KALMIŞ
Adaya gelen sahil güvenlik ekipleri, 40 yaşlarında bir kaçak göçmene ait olduğu sanılan erkek cesedinin çürümüş olmasından uzun süre suda kaldığını belirledi.

"CESEDİ GÖRÜNCE ŞOKE OLDUK"
Olay yerindeki gerekli incelemelerin ardından cesedin önce Bodrum Devlet Hastanesi Morgu'na ardından da otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderileceği bildirildi. Görgü tanıklarından evli 3 çocuk babası çiftçi Rıza Çoban (60), cesedi gördüklerinde şoke olduklarını belirtip, "Hemen sahil güvenliğe durumu bildirdik" dedi.

KAYIP 21 GÖÇMENDEN BİRİNE AİT OLABİLİR
Cesedin, geçen 30 Eylül'de Bodrum'un Karaada açıklarında batan, 6 kişinin öldüğü, 4 kişinin ise sağ olarak kurtarıldığı lastik bot faicasında kayıp olan 21 kaçak göçmenden birine ait olabileceği üzerinde durulduğu bildirildi.