Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meteoroloji yetkililerinin bu yıl, son 80 yılın en sıcak yazının yaşanacağına dair tahminlerinin olduğunu anımsattı.

Diniz, özellikle doğu bölgelerdeki dağlardaki karların da erimesiyle bu oranın daha da yükselmesinin beklendiğini dile getirdi.

Türkiye'de içme, sulama, ve enerji için baraj çalışmalarının devam ettiği bilgisini veren Diniz, barajlardaki doluluk oranının geçen yıla göre yüzde 8,5 arttığını bildirdi.

İÇME SUYU EYLEM PLANI HAZIR

Yıl boyunca gölet ve baraj inşaatlarının sürdüğünü ifade eden Diniz, illerde içme suyu meselesi yaşanmaması için "81 İl İçme Suyu Eylem Planı" hazırladıklarını, böylece illerin 2040-2050 yıllarına kadar olan içme suyu meselesini çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Ayrıca 2014 yılında yaşanan büyük kuraklığa da değinen Diniz, İstanbul ve Yalova'da uygulanan projeler ile bu şehirlerin susuzluk sıkıntısı çekmediğini belirtti. Diniz, olumsuz şartlara karşı her zaman hazırlıklı durumda olduklarını sözlerine ekledi.