SARIKAYA(Yozgat), () - YOZGAT'ın Sarıkaya İlçesi'nde 2012 yılında faaliyetine son veren ayakkabı fabrikası el değiştirdi. Fabrikanın yani sahibi Sedes Ayakkabıcılık, yapılan tadilat sonrasında üretimi yeniden başlattı.
Ünlü ayakkabı markası Yeşil Kundura'nın kurucusu Mustafa Yeşil'in kardeşlerinden işadamı Hasan Yeşil tarafından 1999 yılında 16 bin metrekarelik alana kurulan ve 84 çalışanı ile günde bin 200 çift ayakkabının üretildiği ayakkabı fabrikası, üretimini 2012 yılında durdurdu. Yozgat'ı da kapsayan Ohal Teşvik Yasasından yararlanılarak kurulan fabrika işletmesi, sonraki teşvik ve desteklerin yeterli olmaması nedeniyle önce üretim kapasitesini düşürdü, sonrasında da kapısına kilit vurdu. 
İstanbul'da faaliyet gösteren, 2005 yılında kurulan Sedes Ayakkabıcılık şirketi, Sarıkaya ilçesindeki fabrikayı devraldı. Ürünlerini ve çalışmalarını Avrupa standartları CE ve ISO 9001 belgeleriyle tescil ettiren firma, devraldığı Sarıkaya'daki fabrikada gerekli tadilat çalışmalarını tamamlayıp, hammadde stokunu da yaparak üretime geçti.
LÜTFULLAH KAYALAR ZİYARET ETTİ
Fabrikayı ziyaret eden Yozgat bağımsız milletvekili adayı eski bakanlardan Lütfullah Kayalar, Yozgat'ta yatırım yapıp, istihdam sağlayan işletmelerin her zaman yanında olduklarını söyledi.  

FOTOĞRAFLI