Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’a yapacağı iki günlük ziyaret öncesi AK Parti İl Başkanlığı tarafından kentin cadde ve sokaklarında dolaşan araçlarda Diyarbakırlılar, Şıvan Perver müziği eşliğinde Başbakan’ı karşılamaya davet edildi.

16-17 Kasım’da Diyarbakır’a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için hazırlıklar sürüyor. AK Parti İl Başkanlığı tarafından kentin bir çok yerinde Türkçe, Kürtçe ve Zazaca ‘Çözüm sürecinin mimarı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır’a geliyor’ yazılı afişler asılırken, kiralanan araçlarla da Şıvan Perver müziği eşliğinde Başbakan’ın katılacağı toplu açılış törenine halk davet ediliyor. Başbakan için yapılan hazırlıkları anlatan AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç, ziyarette yer alacak olan Irak Kürt Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani ile Kürt sanatçı Şıvan Perver’in yer almasının çok önemli olduğunu dile getirdi. Başbakan Erdoğan’ın 16 Kasım günü Diyarbakır’da incelemeler yapacağını, 17 Kasım da ise Ergani ve Bismil ilçelerini ziyaret edeceğini anlatan Altaç, Başbakan’ın Diyarbakır’da yapacağı programın seçim mitingi olmadığını söyledi. Altaç, “Sayın Başbakanımız, son 1,5 yıl içerisinde Diyarbakır’da yapılan bin 300 yerin açılış törenini gerçekleştirmek üzere şehrimize geliyor. İl teşkilatı olarak 1,5 aydır hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Sayın Başbakanımızı en iyi şekilde Diyarbakır’da karşılayıp, gerek bölgeye gerek kentimize yaptığı yatırımlardan dolayı Diyarbakır halkının kendisine teşekkür mesajını alanda yoğun bir katılım sağlayarak ileteceğiz. Sayın Başbakan 1,5 yıldan sonra ilk kez geliyor. En önemlisi ise, çözüm sürecinin başlamasından sonra Diyarbakır’a ilk kez geliyor olmasıdır" dedi.

"BİZİM DİLLE İLGİLİ BİR KORKUMUZ YOK”

Başbakan’ın Diyarbakır ziyareti için AK Parti İl Başkanlığı tarafından Kürtçe, Türkçe ve Zazaca duyurular yaptıklarını belirten Altaç, dillerle ilgili bir korkularının olmadığını ifade etti. Altaç, "Kürtçe konuşan vatandaşlarımız var. Sayın Başbakanımızın Diyarbakır’a gelişini duyurmak için Kürtçe ve Türkçe davetinin basılmasını uygun gördük. Yerel gazetelere ise, Kürtçe, Türkçe ve Zazaca ilan verdik. Bizim dille ilgili bir korkumuz yok. Allah’ın verdiği dillerdir ve bunun gerekçesi Kur’an-ı Kerim’de de yazılmış. AK Parti’nin böylesi bir uygulaması yeni değil” diye konuştu.

Altaç, Başbakan’ın daveti üzerine Diyarbakır’a Mesud Barzani ile Şıvan Perver’in gelmesini önemsediğini ifade ederek, “AK Parti olarak, bütün alanlarda son derece rahat ve özgür bir ortamı destekliyoruz. Sayın Mesud Barzani, 21 yıldan sonra ilk kez Diyarbakır’a geliyor. Aynı şekilde Şıvan Perver, 37 yıl sonra gelecek. 11 yıllık iktidarımız döneminde Türkiye’de yasakları ve vesayet rejimini ortadan kaldırmak, özgür bir Türkiye oluşturmak için, ciddi çalışmalar yaptık. Bunun somut göstergelerinden biri de Şıvan Perver’in Diyarbakır’a gelişi olacak. Bu anlamda Sayın Barzani ile Sayın Perver’in buraya gelmesini önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, konuşmasına Kürtçe devam ederek, tüm Diyarbakırlıları Başbakan’ın yapacağı mitinge davet etti.