Eyüp’ten vatani görevlerini yapmak için askere gidecek 80 asker adayı için Eyüp Sultan Meydanı’nda özel bir uğurlama töreni düzenlendi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, asker adaylarının kınasını kendi elleriyle yaktı.
Eyüp Belediyesi, vatani görevlerini yapacak olan Eyüplü gençler için uğurlama töreni düzenledi. Eyüp Sultan Meydanı’nda mehteran takımının konseri ile karşılanan gençler isimleri tek tek okunarak sahneye alındı. Programda Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, gençlerin asker kınasını kendi elleriyle yaktı. Her asker adayıyla tek tek ilgilenen Başkan Aydın, askerlere kınalarını yaktıktan sonra hediyelerini takdim etti. Aydın, sonrasında askerlerle birlikte kendi eline de kına yaktı.
EYÜP ASKERLERİ DUALARLA UĞURLANDI
Programda askerlerin vatani görevlerini kazasız belasız tamamlayabilmeleri için Eyüp Sultan Camii önünde dualar edildi. Aileleri ve gençleri duygulandıran etkinlikte gençler, kendilerini unutmayan başkanlarına sarılarak sevgilerini ifade etti.
“GELENEKLERİMİZİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Eyüp Belediyesi’nin milli gelenek ve göreneklere sahip çıkan bir belediye olduğunu belirten Başkan Remzi Aydın, Asker adaylarına vatani görevlerini hayırlısıyla tamamlamaları temennisinde bulundu.
Başkan Aydın, “Biliyorsunuz askerlerimizi biz törenle, dualarla, kına yakarak uğurlarız. Bizim örfümüzdür bu. Bizde bunu geleneksel olarak yaşatmaya çalışıyoruz. Askerlerimize kına yaktık bugün ben de kınaladı ellerimi bu arada. Hediyelerimizi verdik. Biraz sonra dualar edeceğiz. Kurbanlarımızı kestik ve eski bir adeti yeniden canlandıracağız. Çocuklarımızı bu şekilde dualarla gönderiyoruz. İnşallah sağlıklı bir şekilde gidip, sağlıklı bir şekilde dönecekler diye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
“BİZİ UNUTMAYAN BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ”
Düzenlenen programın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Engin Kılıç, “Çok güzel bir program sürekliliği olmalı. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Kendisinden çok memnunuz” dedi.
Programın kendisini çok heyecanlandırdığını dile getiren Kerem Gökçesin isimli asker adayı ise, “Askere gideceğim için çok gururluyum . Herkes askere gidecek. Bizi unutmayan Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Vatana, millete hizmet etmek istediğini söyleyen Yasin Gülel isimli genç, “Herkes mutlu olsun, huzurlu olsun. Vatan bize emanet. Başkanımıza çok teşekkür ederim. Çok güzel bir program oldu” şeklinde konuştu.