Şanlıurfa eski Milletvekili Mahmut Kaplan, evinde devlet yetkilileri ile Kürt ve Arap liderlerinin buluştuğu toplantıyı değerlendirdi.
Şanlıurfa 22. Dönem Milletvekili Mahmut Kaplan, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Ziyaret Mahallesi’ndeki evinde yemeğin gerçekleştiğini belirterek, yemekte devletin üst düzey temsilcileri ile bölgedeki Kürt ve Arap aşiret liderlerinin yanı sıra Suriyeli muhaliflerin önde gelen isimlerinin de yer aldığını ifade etti. Bölgede yaşayan insanlar arasında güçlü bir bağ oluşturulabilmesi amacıyla uzun süredir böyle bir toplantı için çalışma içerisinde olduğunu belirten Kaplan, "Bölge insanının tamamına sahip çıkmak, insanlar arasında ayrım yapmaksızın güçlü bağlar oluşturabilmek amacıyla böyle bir girişimde bulunduk. Uzun uğraşlar sonrası bölgenin en güçlü isimleri evimde düzenlenen bir organizasyon ile buluşturduk. Devletimizi temsilen başta Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük olmak üzere kent protokolünden üst düzey isimler toplantımızda yer aldı. Bu liderlerin beklentileri devletimizin kentimizdeki en üst düzey yetkililerine iletmesinde aracı olduk. Ayrıca devletimizin de haklı beklentileri kendilerine iletildi" dedi.
Toplantıdan hem devlet yetkililerinin hem de aşiret liderlerinin çok memnun kaldığını hatırlatan Kaplan, ikinci bir toplantı için karşılıklı söz alındığını da hatırlattı. Kaplan, toplantıya katılan Vali Küçük, Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selman Kömürcü, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Suruç Çadır Kenti Kamp Müdürü Mehmet Han Özdemir, aşiret liderleri, kanaat önderleri ve Suriyeli muhaliflere de gösterdikleri duyarlılık nedeniyle teşekkür etti.