AK Parti Manisa Milletvekili aday adayı Ömer Bozoğlu, Salihli ilçesinde roman vatandaşlarla bir araya geldi.
AK Parti Manisa Milletvekili aday adayı Ömer Bozoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Salihli ilçesinde Roman vatandaşlarla düzenlenen programda buluştu. Programda, Manisa Bölgesi Romanları, Roman Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Aslan Uğurçay ile sohbet eden Bozoğlu, vatandaşların sorunlarını da dinledi.
AK Parti Manisa Milletvekili aday adayı Ömer Bozoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan roman açılımına önem verdiğini ifade ederek, "Bu kapsamda başlatılan çalışmalar olumlu sonuç vermeye başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’deki roman derneklerinin başkanları ile bir toplantı yapacak. Toplantı kapsamında eğitim, konut, istihdam, sağlık, sosyal hizmetler ve iç güvenlik konuları ele alınacak. Daha sonra ilgili bakanlıklar ve yerel yönetimler düzeyinde gerekli çalışmalar yapılacak. Benim sekretaryasını yaptığım yeni strateji belirleme çalışmaları devam ediyor" dedi.
Manisa Bölgesi Romanları, Roman Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Aslan Uğurçay ise, Roman vatandaşlara ayrımcılık yapıldığını iddia ederek, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:
"Roman olduğumuz için bizlere ayrımcılık yapılıyor. Bizler iş ve aş istiyoruz. Ama her yerde kapılar yüzümüze kapanıyor. Biz romanlar bohçacılık yaparak geçimimizi sürdürüyoruz. Büyükşehir yasası kapsamında mahalleye dönüşen köylerde ’Bohçacı, hurdacı ve seyyar satıcı giremez’ tabelası ile karşılaşıyoruz. Satış yapmak için bizleri mahallelerine almak istemiyorlar."