Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, "Önümüzdeki günlerde ete zam bekliyoruz. Yem, mazot, saman fiyatları arttıkça ete zam kaçınılmaz oluyor. Yani maliyetlere zam geldikce bizlerde mecbur zam yapmak durumunda kalıyoruz" dedi. 

ÜRETİCİYE DESTEK ŞART

Enerji, yem, mazota gelen zamlar ile kur artışı temel gıda ürünleri et ve sütte yeni zamların da kapısını araladı. 1.5 ay içinde et ve süt ürünlerine en az yüzde 30-35 zam gelmesi bekleniyor. Samsun Medya Grubu'na açıklamalarda bulunan Şen, yükselen maliyetler sebebiyle ilerleyen günlerde et ürünlerine zam olabileceğini belirterek "Zam olacak. Yem, mazot, saman fiyatları arttıkca ete zam kaçınılmaz oluyor. Son bir ayda yem maliyeti yüzde 10 arttı. Bir kilo yemin fiyatı 7.60 liraya dayandı. Üreticinin tek maliyeti yem değil. Yani maliyetlere zam geldikce bizlerde mecbur zam yapmak durumunda kalıyoruz. Bu girdi maliyetleri konusunda destek olunmalı. Et fiyatlarının seyirinde gitmesi için bu şart" dedi.

KESİM MALİYETİ DE YÜKSELDİ

Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, yem ve saman fiyatlarının yanı sıra kesim maliyetlerinin de yükseldiğinin altını çizdi. Kesim maliyetini 110 lira civarı olduğunu ifade eden Şen " Biz yaklaşık 15-20 gün önce 102 lira civarında karkası keserken şu günlerde 108-110 liraya kesiyoruz. İşyerimizde 140 liraya kıyma satıyoruz. Bu durumda çok iyi kar elde edemiyoruz" şeklinde konuştu.

Zeynep BARUTCU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.