Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve 0-2 yaş grubu dönemindeki bebeklerin ailelerini eğitmek ve hamilelik sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda, toplumu bilinçlendirmek amacıyla cep kitapçığı hazırlıyor.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde konuya ilişkin düzenlenen toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cemil İlbaş, kurumda çalışan çocuk gelişimciler, sosyologlar, psikologlar, İl Müftülüğünde görevli İlahiyatçılar, Aile ve Toplum Hizmetleri ile Basın ve Halkla İlişkiler birimi personeli katıldı.
İlbaş, amaçlarının ebeveynleri bilinçlendirmek olduğun belirterek, çalışmanın profesyonel ekip tarafından yapıldığını ifade etti.
Cep kitapçığının yüzlerce kişiye dağıtılacağını belirten İlbaş, kitapçıkta anne adayları ve ebeveynlerin doğru bildikleri yanlışlara da değineceklerini söyledi.
Kitapçığın, dini bilgileri de kapsayacağını belirten İlbaş, “Sağlıklı nesillerin yetişmesi anne karnında başlıyor, sosyal çevre çocuğun gelişimini bu dönemde oldukça etkiliyor. 0-2 yaş dönemi çocuğun en hızlı geliştiği dönem. Çalışmamız bu konularda ayrıntılı bilgiler içerecek. Amacımız toplumun temel yapı taşı olan ailenin bilinçlendirilmesi ve çocuk yetiştirilmesi konusunda ebeveynlere doğru bilgileri aktarmak. Kitapçığı düzenleyen yayın ekibimiz uzman kişilerden oluşuyor. Toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek görüşleri tartışarak, yayımlanacak boyutunu belirliyoruz.” dedi.
Daha önce hazırlanan Aile Cep kitapçıklarının 100 bin adet dağıtıldığını belirten İlbaş, aile eğitimleri konusunda Müftülük tarafından hutbe okunduğunu da anımsattı.
İlbaş, cep kitapçığının yanı sıra aile eğitim programlarının devam ettiğini belirterek, sivil toplum kuruluşlarında da eğitimlere yoğunlaşacaklarını ifade etti.