Hakların Demokrasi Partisi (HDP) Adıyaman İl Başkanlığı tarafından Kırklareli’ne bağlı Lüleburgaz ilçesinde öldürülen Adıyamanlı Ramazan Fırat için Adıyaman’da, yürüyüş düzenlediler.
Engelliler Çarşısı’nda başlayan yürüyüşe, HDP’liler ve çok sayıda vatandaş katılırken, yürüyüş Demokrasi Parkı önünde yapılan basın açıklaması sonrası olaysız bir şekilde bitti.
Demokrasi Parkında yapılan yürüyüşte yapılan basın açıklamasını okuyan Ramazan Fırat’ın Akrabası Abdullah Turan, “Ramazan Fırat kardeşimiz bazı caniler tarafından işkence edilerek katledilmiştir. Ramazan Fırat, yatağında her iki el bileği kesilmiş ve boynundan üç defa bıçaklanmış vaziyette bulunuyor. Son bıçak darbesi ensesine vurulmuş ve bıçak boğazından dışarıya çıkmıştır. Ev arkadaşları bu cinayet esnasında evde olmalarına rağmen cinayeti görmediklerini ve herhangi bir ses işitmediklerini ifade ediyorlar. Ayrıca olay duyulur duyulmaz İstanbul’dan olay yerine giden yakınlarının ifadelerine göre, evde temizlik yapılmış ve kan izleri silinmeye çalışılmıştır. Paspasın üzerindeki pembe izler bir temizliğin yapılmaya çalışıldığını bize göstermektedir. Bu topraklarda siyasi fikri etnik kimliği ve inancı her ne olursa olsun bütün gençlerimizin hayatı bizim için önemlidir. Hiçbir gerekçe ve hiçbir sebepten dolayı gençlerimizin öldürülmesini kabul etmiyoruz. Biz bir daha gencecik ve hayatının henüz baharında olan Ramazan kardeşimizin canına kıyanları şiddet ve nefretle kınıyor, lanetliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.