Trabzon’un Çaykara ilçesi Kavlatan mevkiindeki Balkodu-2 HES tüneli girişinde çığ altında kalan 4 işçiden biri olan Lokman Çelik’in ailesinin umudu tükeniyor.
Çaykara ilçesine bağlı Karaçam mahallesindeki Kavlatan mevkiindeki Balkodu-2 HES tüneli girişinde çığ altında kalan 4 işçiden biri olan Muş Bulanık nüfusuna kayıtlı 37 yaşındaki Lokman Çelik’in ailesi Denizli’den Trabzon’a geldi. 5 senedir tünel inşaatlarında çalıştı belirtilen Çelik’in evli ve 14 yaşında bir kız çocuğunun olduğu öğrenildi.
Lokman’la en son 11 gün önce görüştüğünü belirten baba İlhan Çelik, Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül ile görüştükten sonra umutlarının tükendiğini söyledi. Baba Çelik, Lokman’ın yaklaşık bir buçuk ay önce Trabzon’a geldiğini kaydederek, “Ben olayı çığın düştüğü gün akşam saatlerinde öğrendim. Denizli’den yola çıkarak 30 kişi buraya geldik. Burada henüz bir sonuç yok. Vali’ye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Lokman ve 3 arkadaşı daha karın altında duruyorlar. Ne zaman sonuç alacağımızı bilmiyoruz. Galiba orada hava şartlarına göre gündüz çalışıp, gece ara veriyorlar. Lokman bir hafta önce beni aradı ben namaz kıldığım için yetişemedim. Ben aradığımda ulaşamadım. Onları yattığı yerde telefon çekmiyormuş. En son 11 gün önce konuşmuştuk. Ben hep ’işin tehlikeli ise gel’ diyordum. O ise bana tehlikeli bir işlerinin olmadığını söylüyordu. O zaman kar yoktu galiba burada. Lokman 4-5 senedir tünellerde çalışıyordu. İki sene İstanbul’da çalıştı. İstanbul’da tanıştığı arkadaşının vasıtasıyla buraya geldi. Eşi ve kızı bizden iyi bir haber bekliyorlar. Çaykara Kaymakamı’nın bize verdiği haberi hiç umutlu görmüyoruz” dedi.