Konya’nın Beyşehir ilçesinde, hayata geçirilecek 2. Etap Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutları için resmi müracaatların bugünden itibaren başladığı belirtildi.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada, TOKİ Başkanlığı tarafından Avşar Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan 251 konutluk 2. Etap TOKİ konutları için başvuruların 25 Haziran’dan itibaren başlayıp 30 Temmuz tarihine kadar devam edeceğini bildirdi. Üç farklı tipte yapılması planlanan konutlar için Ziraat Bankası şubelerine alt gelir grubu için 4 bin, sosyal konutlar için 6 bin lira ödenerek resmi başvurunun yapılabileceğini ifade eden Başkan Özaltun, "Beyşehir’de ev hayalleri kuranlar 456 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olma imkanına kavuşacak. Beyşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilecek projeye gösterilen yoğun ilgi de bizleri sevindiriyor. Seçim döneminde hemşehrilerimize verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın kira öder gibi ev sahibi olabilmelerini arzu ediyoruz. İlçemize bağlı Huğlu ve Üzümlü mahallelerimizde yapılacak TOKİ konutlarının başvuru sürecinin bir an önce başlaması için de girişimlerimiz sürüyor. Beyşehir’e hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Başkan Özaltun, yeterli başvurunun olması durumunda konutların bu yıl içerisinde yapımına başlanmasının planlandığını, toplu konut projeleriyle ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin ise Beyşehir Belediyesi İş Merkezi girişindeki AK Masa’ya başvurabileceklerini kaydetti.