Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Serik ilçesinde 2 hafta önce bağırsak ameliyatı geçiren hemşireyi evinde ziyaret etti.
Antalya’da Sağlık Bakanlığı Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı’na katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Serik ilçesinde Serik Devlet Hastanesi’nde hemşire olan ve 2 hafta önce bağırsak ameliyatı geçiren 2 çocuk annesi Emine Kozan’ı (43) evinde ziyaret etti. Kahve ikram edilen Bakan Müezzinoğlu ailenin evine çiçekle gitti. Ailenin küçük oğlu Semih’e hangi takımı tuttuğunu soran Bakan Müezzinoğlu, Fenerbahçe cevabını aldı. Daha sonra tüm ailenin Fenerbahçeli olduğunu öğrenen Bakan Müezzinoğlu, "Aziz Yıldırım durduğu sürece işiniz karışık" dedi.
Ziyaret kapsamında 10 yıl aradan sonra ikinci kez baba olan Serik Devlet Hastanesi Başhekimi Yusuf Kara’nın da babalığını tebrik eden Bakan Müezzinoğlu, başhekime eşinin ve Elif adını verdikleri bebeğin sağlık durumunu sordu, hayırlı olsun diledi. Eşi Berna Kara’nın 43 yaşında olduğunu zor bir hamilelik dönemi geçirdiğini söyleyen Başhekim Kara, ilk doğumun ardından doktorların ikinciyi önermediğini anlattı.
Bakan Müezzinoğlu ziyaretin ardından çocukken geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeyle hayatını sürdüren Kemal Karabaş’la (38) sohbet etti. Karabaş’a "Benden bir isteğin var mı?" diye soran Bakan Müezzinoğlu, akülü sandalye cevabını aldı.
SİGARAYI BIRAKMA SÖZÜ İSTEDİ
Bakan Müezzinoğlu, Karabaş’a "Sigara içmiyorsun değil mi" diye sordu, aldığı olumsuz cevap sonrası, "Sigara içiyorsan yapmam bu iyiliği sana. Bırakırsan eyvallah" dedi. Karabaş’dan sigarayı bırakma sözü isteyen Bakan Müezzinoğlu, 1 ay sonra Serik Belediye Başkanı Razaman Çalık’ın kendisini arayarak sigara içmediğini teyit etmesini istedi. Sigarayı bırakırsa akülü aracı kendisine göndereceğini kaydeden Bakan Müezzinoğlu, "Kendisine kötülük eden adama niye iyilik yapayım" diye konuştu.
Karabaş’ın elinden sigara paketi ve çakmaklarını alan Müezzinoğlu, üç tane çakmak çıkmasına şaşırdı. Müezzinoğlu, günün tarihinin not edilmesini istedi ve notu Belediye Başkanı Çalık’a teslim etti.