Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sertan Yalçın, Ankara’da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile görüştü.

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sertan Yalçın, Ankara temasları kapsamında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile görüştü.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Akredite Oda Sertifika takdim toplantısı için, 28 Mart Çarşamba günü Başkan Yardımcıları Abdulkadir Çınar ve Mehmet Çivici ile birlikte Ankara’ya giden TSO Başkanı Sertan Yalçın, tören programında; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile görüşme imkanı buldu.

Ereğli TSO olarak, Ereğli ile Ankara arasında köprü olmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Yalçın, Bakan Faruk Özlü ile görüşmelerini şöyle özetledi: “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü ile önce Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliği ile Ereğli’ye kurulması planlanan TEKNOPARK konusunu görüştük. Aynı zamanda komşu ilimiz Düzce Milletvekili olan ve bölgemizi iyi tanıyan Bakanımız Faruk Özlü’ye Ereğli Organize Sanayi Bölgesine kurulması planlanan TEKNOPARK’ın imza aşamasında olduğunu, Bülent Ecevit Üniversitesine Rektör atamasının gerçekleştirildiği, imza için beklenildiği bilgisini paylaştık. Sayın Bakanımızla Ayrıca TSO Yönetimi olarak Ereğli’ye kurmayı planladığımızı ‘Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’ konusunda da bilgilendirme yaparak Bakanımız Faruk Özlü ’nün desteğini istedik. Memnuniyetle belirtmeliyim ki; Bakanımız Faruk Özlü bey, bölgemizi yakından izliyor. Ortaya koyduğumuz projelerimizi ve heyecanımızı paylaştığını, bize destek olacağını söyledi. Sanayi Bakanımız Faruk Özlü, yakın zamanda Sanayi Şehrimiz Ereğli’ye gelerek her iki konuyu da yerinde inceleyeceğini bildirdi, kendisine samimiyetle teşekkür ediyoruz.”

TSO Başkanı Yalçın, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile de bir araya geldiğini belirterek, “Ankara ile Karadeniz Ereğli’miz arasında her konuda köprü olmaya devam edeceğiz. Biz bunu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi olarak üzerimize düşen önemli bir görev olarak görüyoruz. Dün öyleydi, bugün böyle, yarında hiç kuşku olmasın ki yarın da öyle olacak. Ticaret ve Sanayi odamız yaşanan mali ve ekonomik sorunlara çözüm odaklı çalışmaya devam etmektedir” diye konuştu.