Ümraniye Belediyesi, çarşı meydanında dualar eşliğinde pişirdiği 5 bin kişilik aşureyi vatandaşlara ikram etti.

Ümraniye Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla çarşı meydanında dualar eşliğinde 5 bin kişilik aşure pişirerek vatandaşlara ikram etti. Aşure pişirme ve dağıtma programına Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile vatandaşlar katıldı. Aşure pişirmek amacıyla çarşı meydanına kazanlar kuruldu. Ustalar tarafından geleneksel usullere göre aşure pişirilirken dualar okundu. Kaymakam Dervişoğlu ile Başkan Can da ustalarla birlikte aşure karıştırdı. Duaların sonunda pişirilen 3 kazan aşure vatandaşlara ikram edildi.

Etkinlikte konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bugün geleneksel olarak meydanda dualarla vatandaşımıza aşure dağıtıyoruz. İnşallah 60 kazan bu şekilde kaynayacak. 10 gün içinde Ümraniyemizin muhtelif mahallelerinde vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Yiyenlere afiyet olsun diyorum. Osmanlı’da aşure dualarla salavatlarla pişirilirdi. O geleneği yaşatmak istiyoruz” dedi.

Başkan Can ayrıca yapımı tamamlanan ve deneme sürüşleri yapılan Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy Metrosu tamamlandığında Alemdağ Caddesi’nin trafiğe kapatılarak yayalaştırılacağını söyledi. Bu konuda çalışmalarının olduğunu kaydeden Başkan Can, “Yer altından metro hizmete açıldığı zaman Alemdağ Caddesi’ni çarşı meydanından itibaren eski belediye binasına kadar olan kısmı trafiğe kapatacağız. Bir nostalji tramvayı projemiz de büyükşehir belediyesiyle karşılıklı bir projemiz var” açıklamasında bulundu.