Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Birliği Müdürü Mehmet Aksoy, Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Şirin ve kooperatif yetkilileri, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti.
Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş adına faal bir kooperatifçiliğin yapıldığını bunu takdirle karşıladıklarını belirterek, "Bundan sonra da kooperatiflerin faaliyetlerini yakından takip edeceğim. Kooperatiflerin başarısında potansiyel, yönetim ve çiftçi unsurlarının önemi büyük” dedi.
Gaziantep Bölge Birliği Müdürü Mehmet Aksoy ise, “Çiftçilerimizin tarımsal alanlarda bilgi ve becerilerinin arttırılması amacıyla branş bazında eğitimler düzenlenmekte. Ortak ürün alımı yaparak piyasada çiftçinin elinin güçlendiriliyor, ancak çiftçilerin yıl içerisinde tarla tarımı ile sadece 1,5 aylık gibi kısa bir süre çalıştıklarını yılın geri kalan kısmında bir iş yapamıyor. Bunun hem aile ekonomisine hem de ülke ekonomisine fayda sağlamıyor. Alternatif üretim modelleriyle çiftçi çalışma gün sayısının arttırılmasını hedefliyoruz” diye konuştu.