BODRUM'da gazeteci Yonca Tokbaş'ın girişimleriyle başlatılan 'Çevre temizliği farkındalık etkinliği' kapsamında Yalıkavak Mahallesi'nde Kızılburun Caddesi'ndeki 3 kilometrelik alana atılı çöpler toplandı. Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon ve eşinin de aralarında bulunduğu etkinliğe belediye, çeşitli işletmelerin çalışanları ile vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, üç saatlik çalışmada iki kamyon dolusu çöp toplandı.
Gazeteci Yonca Tokbaş'ın öncülüğünde Yalıkavak Mahallesi'nde Kızılburun Caddesi'ndeki 3 kilometrelik alanda çevre temizliği yapıldı. Bodrum Belediyesi Başkanı Mehmet Kocadon, eşi Hülya Kocadon, Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekibi, Palmarina Bodrum gönüllü ekibi, Palmalife Bodrum Resort gönüllü ekibi ile vatandaşlar etkinliğe katıldı. Yaklaşık 100 kişilik ekip, yol kenarına atılan evsel atıkları topladı. Çoğunlukta pet ve cam şişelerin toplandığı etkinlik üç saat sürerken; iki kamyon dolusu çöp çıktı. Çevredeki siteler, çöp konusunda uyarıldı.
ÇÖP TORBALARININ AĞZINI İYİ BAĞLAYIN
Çöp torbalarının ağzının bağlanmamasından yakınan gazeteci Yonca Tokbaş, "Ben bu çöpleri toplamıyorsam, benim pisliğimi toplarken zorlanıyorsam, benim umursamadığım çöpü bir başkası nasıl toplayacak? Bundan yola çıkarak, bir yazı yazdım. Başkan Kocadon benimle iletişime geçti. Birlikte bu etkinliği organize ettik. Oldukça fazla katılım oldu" dedi.
BAŞKAN YAZIN ARTAN NÜFUSA DİKKATİ ÇEKTİ
Yazın ilçede yaşanan nüfus artışına dikkati çeken Başkan Kocadon, "İnsanların eleştirmesi kolay. Bu çöpleri de kendimizin attığını unutmamalıyız. Arkadaşlarımız 24 saat görev yapsa da nüfus düzensiz. 160 bin nüfus yazın 1 milyon 200 bin kişiye yükseliyor. Tatile gelen halkımıza, başka Bodrum'un olmadığı hatırlatmalıyız. Atılan her çöpün mutlaka bir gün rahatsız edeceği unutulmamalı. Bodrum'u kirletip gitmek marifet değil. Kirlettiğimiz doğa bir gün bizi kirletecek. Kolay yol seçmezsek, bu gün bu manzarayla karşılaşmayız" dedi.

FOTOĞRAF