Askeri hastaneleri önümüzdeki hafta devralacaklarını belirten Bakan Akdağ, "O hastanelerde askeri üniformalı çalışanlar olmayacak" dedi. 

Kardelen TV'de yayınlanan Gündem Özel programına katılan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Kardelen TV Ana Haber Spikeri Duygu Şahin'in gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

"İŞARETLER FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İ İADE EDECEKLERİ YÖNÜNDE"

FETÖ lideri Fetullah Gülen'in iadesi sürecine ilişkin de konuşan Bakan Akdağ, "Biraz topu orta sahada çevirdiler ama şimdiki işaretler iade edebilecekleri yönünde. Sağduyu zaten bunu gerektiriyor. İlgili dokümanlar kendilerine ulaşmış durumda. Bunu artık geciktirmemeliler ve cezasını çekmek üzere iade etmeleri gerekir. Bunu istemek bizim, o 240 şehidin hakkı" dedi.

"YOĞUN MESAİYLE FETÖ ÇETESİNİ TEMİZLİYORUZ"

Devlette büyük temizlik yapıldığını hatırlatan Bakan Akdağ, şunları söyledi: 

"Bu hain çete, FETÖ çetesi bu zalimler bize hem 240 şehide mal oldu. Allah hepsine rahmet eylesin, 2 bin 200'e yakın gazimiz var. Bütün toplumda bir travmaya da yol açtılar, büyük bir fitne çıkardılar ama Allah'a şükürler olsun milletimizin desteğiyle bunun üstesinden geldik. Şimdi bir taraftan bunları kamudan temizliyoruz, öbür taraftan tabi ki milletimizin huzuru için, refahı için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yani böyle yapmakla Türkiye'yi yolundan alıkoyacağını zannedenler aldanıyorlar. Bir taraftan yoğun bir mesaiyle bu FETÖ çetesinin mensuplarını devletten temizliyoruz savcılarımız bu işle alakadar oluyorlar. Bizler kamuda bu meseleyle ilgileniyoruz, öbür taraftan da işlerimizi yapıyoruz. Dolayısıyla Erzurum'dayız, Erzurum'da da bugün bu işle ilgili çalışmalarımızı yaptık''