Bahar aylarının gelmesiyle birlikte yazlık mevsimlik çiçek dikme sezonunu açan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin park, bahçe, orta refüj, kavşak ve meydanlarına farklı türlerde toplam 4 milyon çiçek dikmeyi planlıyor. Çalışmalarını Kayapınar ilçesi Fırat Bulvarı’nda sürdüren ekipler orta refüj ile bulvar üzerinde yer alan kavşaklara petunya, zinnia ve kadife türünde 900 bin yazlık mevsimlik çiçek dikecek.

Kışlık mevsimlik çiçek dikim sezonunu kapatan ve öncesinde yaptığı hazırlık çalışmasıyla yazlık mevsimlik çiçek dikimine başlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, kentin 4 ilçe merkezindeki park, bahçe, orta refüj, kavşak ve meydanlara farklı tür ve renklerde toplam 4 milyon yazlık mevsimlik çiçek dikecek.

İlk etapta kentin farklı noktalarına dikilen kışlık mevsimlik çiçek sökümünü tamamlayan bu çalışmaya paralel olarak su tesisat bakım ve onarımını tamamlayan, gerekli alanlara toprak takviyesinde bulunan ekipler, bu çalışmaların ardından yazlık mevsimlik çiçek dikme sezonunu açtı. Yazlık mevsimlik çiçek dikiminde ekipler ayrıca ilk kez geçen yıl diktikleri ve soğanını depolarda tutukları laleleri tekrar dikmeye başladı. Bahar aylarının gelmesiyle ile birlikte belirli alanlara farklı türlerde güllerde dikildi. Ayrıca yazlık mevsimlik çiçek dikim sezonunda ekipler, çiçek dikimi dışında park, bahçe, kavşak, orta refüj, kaldırım ve meydanlara çeşitli çalılar ile ağaçlarda dikti. Yine çalı, ağaç ile çiçek dikimi dışında orta refüj, kaldırım ve kavşaklara çim ekim çalışmaları da paralel şekilde sürdürülüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, kentin 4 ilçe merkezine farklı türlerde dikeceği 4 milyon yazlık mevsimlik çiçeğin bir bölümünü kendi tesislerinde üretirken, bir kısım çiçeği ise ihale usulü satın alarak kentin park, bahçe, orta refüj, kaldırım, kavşak ve meydanlarını renklendirmeyi hedefliyor.

Fırat Bulvarı’na 900 bin çiçek dikilecek

Kentin 4 ilçe merkezinde yazlık mevsimlik çiçek dikim çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Kayapınar ilçesinde yer alan Fırat Bulvarı’na toplam 900 bin çiçek dikecek. Orta refüj ve kaldırım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte alanda gerekli altyapı ve toprak takviye çalışmalarını bitiren ekipler çiçek ve çim dikmeye başladı. Fırat Bulvarı Lunapark ile Diyarbakır Stadyumu arasındaki toplam 2,5 kilometre uzunluğundaki orta refüj ve kavşaklara petunya, zinnia ile kadife türünde olmak üzere toplam 900 bin çiçek dikilecek. Çalışmaların sürdüğü alanda ekipler, 5 metre genişliğindeki orta refüjün iki 1,5 metrelik kenarlarına çim 2 metrelik orta kısımlarına ise çiçek dikiyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte alana 600 bin beyaz, mor, kırmızı, beyaz-kırmızı-alacalı ve mor-beyaz-alacalı petunya, 200 bin sarı ile turuncu kadife ve 100 bin adette sarı ve pembe renkte zinnia dikecek.

Kaldırım ve orta refüje 185 ağaç dikildi

İki kenar kısım dahil olmak üzere toplam 3 metrelik orta refüj alanına ise 15 bin 350 metrekare çim tohumu atılacak. Aynı çalışma kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, orta refüj ile kaldırımlara 137 Şemsiye Çınarı, 16 Perde Ihlamur ve 32 adette Alev Piramit ağacı dikti.

Fırat Bulvarı üzerinde yürütülen çalışmaların Nisan ayı sonunda tamamlaması bekleniyor.